تمامی پیشنهادات
ورود کاربران
آمار بازدید کنندگان
بازديد روز گذشته :13
بازديد اين هفته :75
بازديد اين ماه :20
مجموع آمار بازديد ها :81077
درحال حاضر 2 میهمان و هیچ یک از اعضاء آنلاین می باشد.
تعداد اعضا
تعداد اعضای ویژه : 70
تقویت مو با طب سنتی
- توضیحات
- دسته: طب سنتی (دکتر علفی)
- نمایش از 14 خرداد 1397
- نوشته شده توسط رسول رحیمی
- بازدید: 525
تقویت مو با طب سنتی در خانه
مهم ترین نکات برای تقویت مو
گل سرشور در چه مواردی برای ما مفید است و چه خاصیت هایی برای موها می تواند داشته باشد همانگونه که از نام آن پیداست برای شستن موی سر استفاده می شود توصیه طب سنتی برای تقویت مو استفاده از گل سرشور است.
سید جواد علوی اظهار داشت: در واقع نوره گذاشتن یک نوع شیمی درمانی سالم و طبیعی بدون عوارض است.
به گفته وی برای بهره بردن از خاصیت نوره مورد نظر روایات، نورۀ اصلی که غیر صنعتی است باید تهیه شود.
این کارشناس طب سنتی بیان داشت: به جای شامپو و صابونهای شیمیایی که در دراز مدت بر روی پوست و مو تأثیرات نامناسبی می گذارند استفاده از نوع طبیعیتر و گیاهی آن توصیه میشود.
علوی ادامه داد: گِل سرشور نرم کننده و حالت دهندۀ طبیعی موی سر و همچنین ضد چربی و ضد ریزش مو، ضد آکنه، کهیر، خارش و قرمزی پوست است.
وی اضافه کرد: از گِل سرشور برای رفع عرق سوز شدن بدن کودکان نیز استفاده میشود. از موارد دیگر استفاده آن تهیه ماسک صورت برای جوش و لک است. مالیدن گِل سرشور به روی پوست باعث لطافت و شفاف شدن پوست میشود.
این کارشناس طب سنتی گفت: پس از شستشوی سر میتوان این ماده را در ظرفی با آب گرم طوری که گِل مانند شود, مخلوط کرده و حدود پانزده دقیقه روی سر گذاشت و سپس شست.
علوی درباره نوع لیف شست و شو و تاثیر آن بر پوست افزود: لیف پشمی، روشور و کیسه باعث لطافت و شفافیت پوست و خارج کردن مواد زائد زیر پوست، باز شدن منافذ، دفع مناسب مواد زاید از بدن، در نتیجه، سلامت و شادابی پوست و بدن میشود. کیسه کشیدن یک نوع پیلینگ و لایه برداری طبیعی است.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از سدر و حنا در حمام باعث نرمی، لطافت و ضد عفونی کردن پوست و مو میشود. در فرهنگ سنتی و دینی ما تأکید زیادی بر این دو گیاه بهشتی شده است.
با مصرف چای زنجبیلی به وزن ایده ال برسید !
- توضیحات
- دسته: طب سنتی (دکتر علفی)
- نمایش از 04 تیر 1394
- نوشته شده توسط رسول رحیمی
- بازدید: 795
با مصرف چای زنجبیلی به وزن ایده ال برسید !
زنجبیل ریشهی مفیدی است که به چربی سوزی کمک زیادی میکند
چای زنجبیلی یکی از طبیعیترین درمانهای موجود با خواص فوقالعادهای است که در جهت ارتقای سلامتی بدن غوغا میکند. این نوشیدنی در بین تمام خواصی که دارد به شما کمک میکند که به سادهترین و سالمترین شیوهی ممکن وزن کم کنید.
زنجبیل ریشهی مفیدی است که به چربی سوزی کمک زیادی میکند و باعث تسکین دردهای جسمی نیز میشود. این مادهی غذایی را بهترین مادهی ضدالتهابی طبیعی موجود بدانید. در این مطلب قصد داریم شما را با روش سادهی لاغری با کمک چای زنجبیلی بیشتر آشنا کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
چرا چای زنجبیلی به لاغری کمک میکند؟
اگر احساس میکنید که این اواخر کمی چاق شدهاید و شکم و پهلوهایتان چربی آورده است زمان آن فرا رسیده تا سریع وارد عمل شوید و به فکر چربی زدایی از این مناطق باشید. در گام اول یادتان باشد که برای لاغری لازم است که به مدت چند روز چای زنجبیلی میل کنید. این چای مکمل مناسبی برای یک رژیم سالم است. علاوه بر این لازم است که مصرف چربی را کاهش دهید و تغذیهی مناسبی سرشار از سالاد، سبزیجات بخارپز، پروتئینهای سالم، فیبرهای غذایی و آب را دریابید.
اگر علاوه بر موارد اشاره شده، روزانه کمی ورزش نیز اضافه کنید، مطمئن باشید که مصرف یک فنجان چای زنجبیلی بعد از هر وعدهی غذایی باعث میشود که در مدت 5 هفته به وزن ایده آل خود نزدیک شوید. فراموش نکنید که لاغری و رسیدن به تناسباندام نیاز به ارادهی قوی و کمی تلاش دارد. پس اراده کنید و توصیههای زیر را به کار ببندید.
چای زنجبیلی برای بهبود گوارش
یکی از بزرگترین خواص چای زنجبیلی کمک به هضم بهتر مواد غذایی مصرفی است. در واقع زنجبیل حاوی خواص طبیعی است که به عملکرد درست معده، رودهی کوچک و بزرگ کمک میکند. در نتیجه میتوانید با کمک خواص این مادهی غذایی غذاهای مصرفیتان را بهتر هضم کنید و مواد مغذی را جذب و مواد زائد را با سرعت بالایی از بدن دفع کنید.
زنجبیل خاصیت آنتیاکسیدانی قوی دارد
زنجبیل خواص ترموژنیک دارد
مواد غذایی ترموژنیک به خوراکیهایی اطلاق میشود که دمای بدن را افزایش میدهند و در نتیجه سوخت و ساز بدن را تحریک میکنند. به همین دلیل نیز به چربی سوزی کمک زیادی میکنند. در واقع این مواد غذایی به چربی سوزها معروف هستند. ریشه زنجبیل نیز یکی از آن دست گیاهان موثری است که به طبیعیترین شیوه به کاهش وزن کمک میکند.
زنجبیل باعث سیری میشود
بدون شک برای شما هم پیش آمده است که اندکی بعد از خوردن ناهار احساس گرسنگی بکنید. در این مواقع معمولاً به سمت ریزهخواری کشیده خواهید شد. زنجبیل یکی از مواد غذایی مفید برای ایجاد احساس سیری است که میل به ریزهخواری را کنترل میکند. به همین دلیل نیز توصیه میشود که بعد از هر وعدهی غذایی یک فنجان چای زنجبیلی بنوشیدن تا میل به ریزهخواری در بین وعدههای غذایی کنترل شود.
زنجبیل خاصیت آنتیاکسیدانی قوی دارد
چای زنجبیلی یکی از نوشیدنیها طبیعی با میزان بالایی از آنتیاکسیدانهاست. باید بدانید که بدن به لطف این ترکیبات مغذی است که میتواند هر چه سریعتر و راحتتر از شر توکسین های بیماریزا و التهاب زا خلاص شود. بنابراین ارگانهای بدن بهتر کار میکند و چربیهای بیشتری میسوزانند.
چگونه چای زنجبیلی تهیه کنیم؟
مواد لازم
آب : یک لیوان (200 میلیلیتر)
زنجبیل : 300 گرم معادل یک ریشه به بزرگی یک انگشت
آب لیموترش : نصف یک عدد
عسل : 1 قاشق
طرز تهیه چای زنجبیلی
قبل از هر کاری لازم است که یک فنجان آب بجوشانید. بهتر است از ظروف مسی یا سفالی استفاده کنید تا آلومینیوم و فلزات موجود در چایسازهای جدید مانع از حفظ حداکثری خواص این گیاه دارویی نشوند.
زمانی که آب به جوش آمد زنجبیل را اضافه کنید و اجازه دهید به مدت بیست دقیقه بجوشد.
سپس زیر شعله را خاموش کنید و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه بماند. در نهایت چای را صاف کنید و آب نصف عدد لیموترش را گرفته و به آن اضافه کنید. در نهایت نیز عسل را افزوده و میل کنید.
چه زمانی برای نوشیدنی چای زنجبیلی مناسب است؟
روزانه دو فنجان، یک فنجان بعد از ناهار و یک فنجان بعد ازشام از این چای پرخاصیت بنوشید. این عادت را به مدت 15 روز ادامه دهید. سپس به مدت یک هفته نوشیدن چای زنجبیلی را متوقف کنید و سپس دوباره مصرف آن را شروع کنید. فراموش نکنید که لازم است در کنار مصرف این معجون لاغری یک رژیم غذایی مناسب و سالم داشته باشید و از ورزش روزانه غافل نشوید.
موارد منع مصرف چای زنجبیلی
مصرف چای زنجبیلی برای افرادی که مشغول مصرف داروهای ضد دیابت یا فشارخون هستند توصیه نمیشود. این داروها نباید با گیاهان دارویی مصرف شوند. علاوه بر این مصرف این چای برای خانمهای باردار و شیرده نیز توصیه نمیشود.
درمان آفت و تبخال با طب سنتی (2)
- توضیحات
- دسته: طب سنتی (دکتر علفی)
- نمایش از 04 تیر 1394
- نوشته شده توسط رسول رحیمی
- بازدید: 878
درمان آفت و تبخال با طب سنتی
آفت یک بیماری شایع است که ضایعات دردناک در دهان، زبان و لثه به بار می آورد
برای درمان آفت دهان ابتدا باید مزاج فرد مشخص شود تا تعیین شود که آفت دهان به چه دلیلی ایجاد شده است.
در هر صورت از نظر طب سنتی درمانهای گیاهی وجود دارد که تعدادی از این گیاهان در زیر آورده شده است.
داروهای گیاهی برای درمان آفت دهان
برگ ریحان : برگ ریحان تازه را بجوید. این کار را دوبار در روز تکرارکنید، هر بار میتوانید 3 تا 5 برگ ریحان را بجوید. این درمان را تا بهبود آفت ادامه دهید.
گوجهفرنگی : میتوانید در سالاد از آن استفده کنید یا بطور جداگانه بطور روزانه مصرف کنید. روش دیگر قرقره کردن آب گوجهفرنگی است. دو تا سه بار در روز این کار را انجام دهید و تا بهبودی آفت ادامه دهید.
پیاز : پیاز را به شکل خام بخورید. میتوانید همراه غذا و به عنوان چاشنی از آن استفاده کنید. پیاز به دلیل داشتن سولفور در درمان آفت دهان بسیار مؤثر است.
پودر زردچوبه : کمی پودر زردچوبه را با یک قاشق غذاخوری گلیسیرین مخلوط کنید تا به شکل خمیری درآید. این خمیر را مستقیماً بر روی زخم بگذارید. میتوانید به جای گلیسیرین از آب استفاده کنید.
دمنوش گلهمیشه بهار/ مریم گلی : میتوانید به صورت دهان شویه نیز این دمنوش را قرقره کنید. برای تهیه دمنوش کمی از گیاه خشک را در آب بجوشانید. برای دهان شویه صبر کنید دمنوش سرد شود و پس از آن قرقره کنید.
روغن نعناع برای درمان آفت دهان مفید است
روغن نعناع : روغن نعناع را مستقیماً بر روی زخمها استفاده کنید تا درد آن کاهش یابد. میتوانید دوباردر روز این کار را انجام دهید. سعی کنید روغن نعناع حداقل 15 تا 20 دقیقه بر روی زخمها باقی بماند، سپس دهان را با آب شستشو دهید.
آب پرتقال : خوردن آب پرتقال تازه (3 تا 4 نوبت در روز) میتواند به درمان زخم آفت کمک کند. جالب است بدانید که یکی از دلایل بروز آفت دهان، کمبود ویتامین C است. آب پرتقال تازه سرشار از ویتامین C است و استفاده روزانهی آن، ویتامین C مورد نیاز بدن را تأمین میکند.
ماست و پنیر محلی : ماست درمان مؤثری برای آفت دهان است. خوردن ماست دوبار در روز یا خوردن ترکیب موز و ماست برای صبحانه در بهبود آفت مفید است. پنیر محلی نیز مفید است.
شیرِ نارگیل : از شیرِنارگیل به عنوان دهان شویه، 3 تا 4 بار در روز استفاده کنید و تا بهبودی زخمها ادامه دهید. میتوانید مقدار کمی عسل را با شیرِنارگیل مخلوط کنید و از آن برای دهانشویه استفاده کنید.
آب : به طور متناوب با آب سرد و گرم دهان را شستشو دهید. هر بار دو فنجان آب کافی است (یکی سرد، دیگری گرم). این درمان بسیار ساده و در دسترس است.
دوغ : به طور روزانه مصرف کنید. دوغ یکی از مؤثرترین روشهای درمان آفت است.
شاه توت : خوردن آب شاهتوت، راه درمانی دیگری است که باعث کاهش درد و تحریک زخمهای دهانی میشود.
برای دمان آفت دهان از تخم گشنیز استفاده کنید
تخم گشنیز : یک قاشق از تخم گشنیز را در مقداری آب بجوشانید، پس از سرد شدن محلول، به عنوان دهان شویه از آن استفاده کنید. این کار را 3 تا 4 بار و تا بهبود زخمها ادامه دهید.
روغن درخت چای : این روغن را مستقیما بر روی زخمها قراردهید. مهم است که این کار را پیش از خواب در شب انجام دهید. راه دیگر این است که 3 تا 4 بار در روز آن را در محل زخمها قراردهید. میتوانید روغن درخت چای را با آب گرم و نمک مخلوط کنید و مخلوط را به عنوان دهان شویه استفاده کنید.
آلوئه ورا : آب آلوئه ورا را 2 تا 3 بار در روز قرقره کنید و تا بهبودی زخم ها ادامه دهید.
دارچین : مقداری پودر دارچین را با آب گرم مخلوط کنید و به عنوان دهان شویه تا بهبودی زخمها استفاده کنید. بهتر است این محلول را صبحها استفاده کنید.
پاپایا : خوردن میوهی پاپایا به بهبود زخمها کمک میکند. افرادی که مبتلا به آفت هستند نباید از غذاهای تند و پرادویه استفاده کنند. خوردن آب و کاهش استرس در بهبود سریعتر زخمها مؤثر است.
طب سنتی به گرم مزاج ها در ماه رمضان چه توصیه هایی میکند؟ (2)
- توضیحات
- دسته: طب سنتی (دکتر علفی)
- نمایش از 04 تیر 1394
- نوشته شده توسط رسول رحیمی
- بازدید: 813
طب سنتی به گرم مزاج ها در ماه رمضان چه توصیه هایی میکند؟
افراد دارای مزاج گرم و خشک از مصرف تنقلات در ماه رمضان پرهیز کنند
گرممزاجان دو دستهاند: افراد دارای مزاج گرم و خشک و افراد دارای مزاج گرم و تر. در این مطلب ابتدا توصیههای غذایی مناسب برای افراد دارای مزاج گرم و خشک و سپس افراد دارای مزاج گرم و تر را آوردهایم. با ما همراه باشید ...
طب سنتی توصیههای غذایی و رفتاری برای مزاجهای گوناگون در ماه مبارک رمضان کرده است که رعایت آن میتواند برای افراد مفید باشد.
رمضان صاحبان مزاجهای گرم و خشک
ابتدا باید صاحبان مزاجهای گرم و خشک را بشناسیم:
* صاحبان این مزاج اغلب لاغر اندام با استخوانهای کشیده و محکم هستند.
* نبضشان تند میزند و گرمای بدنشان بالاست.
*خوابشان اندک و وزنشان زیاد تغییر نمیکند.
* دارای پوست خشک و رگهای برآمده هستند.
* صاحبان مزاج گرم و خشک به مزاجهای تند و عصبی مشهورند و بسیار عجول و شتابزده عمل میکنند.
توصیههایی برای مزاجهای گرم و خشک
سید جواد علوی کارشناس طب سنتی عنوان کرد: این افراد در ماه رمضان سعی کنند، از مصرف برخی غذاها و برخی رفتارها دوری کنند تا از ماه رمضان بهره ببرند.
* مصرف شیر البته بهتر است که محلی باشد برای صاحبان این مزاج مفید است.
* از مصرف غذاهای خشک و تنقلاتی مانند گردو، بادام، سنجد، فندق، تهدیگ برنج، سرخکردنیها، پفک، چیپس، انواع بیسکوئیت، شکلات، شیرینیهای قنادی در ماه رمضان پرهیز کنند.
* از مصرف غذاهای نفاخ نیز باید پرهیز کنند و آنها را با مصلحات مصرف کنند؛ مثلاً عدس را با پودر آویشن و باقلا را با گلپر مصرف کنند یا کمی زیره با غذا مصرف کنند البته باید بدانند چون مزاجشان گرم و خشک است از ادویهها در صورت لزوم باید استفاده کنند چرا که مزاج ادویههایی مانند دارچین، زیره، زنجفیل خود گرم و خشک است و موجب افزایش گرمی و خشکی این افراد میشود.
* برای بهرهمندی از حبوبات و رفع نفخ بهتر است حبوبات را حدود 30 دقیقه بپزند و آب آن را دور بریزند و دوباره آب ریخته و بگذارند تا خوب بپزد این کار موجب رفع نفخ و باد حبوبات میشود.
* مصرف غذاهای لعابدار و شورباها برای این افراد مناسب است.
* صاحبان مزاجهای گرم و خشک بهتر است از قرار گرفتن در محیطهایی که موجب عصبانیت و خشم آنها میشود پرهیز کنند چرا که خشم و عصبانیت موجب افزایش گرمی و خشکی آنها میشود و به بدنشان آسیب وارد میشود.
افراد داری مزاج گرم و تر از از میوهها و سبزیجات دارای طبیعت سرداستفاده کنند
رمضان صاحبان مزاجهای گرم و تر
ابتدا باید صاحبان مزاجهای گرم و تر را بشناسیم:
* اکثراً صاحبان مزاج گرم و تر گرایش به چاقی دارند، گوشت بدنشان زیادتر از صاحبان مزاجهای دیگر است؛ استعداد چاقی آنها بیشتر بر تولید گوشت تکیه دارد، اما اگر بیشازحد سردی بخورند ذخیره چربی در اطراف شکم و رانها و سایر اندامها خواهند داشت.
* خواب خوبی خواهند داشت، خوابی که عمیق میشود و زود به خواب میروند، خروپف در این مزاج بیشتر از مزاجهای دیگر است. نرمخو و مهربانتر از سایر مزاجها هستند و نبض آنها محکم، پُر و بسیط میزند و بدنشان گرم است.
* آوندها و عروق بدنشان گشادتر و غلبه خون در آنان بسیار اتفاق میافتد. بافتهای بدنشان نرم و مرطوب و خونسازی در آنان زیاد است.
توصیههایی برای مزاجهای گرم و تر
سید جواد علوی، کارشناس طب سنتی توصیههای غذایی را به صاحبان مزاج گرم و تر در رمضان تشریح کرد.
* حجم غذا را کاهش دهند و کمترین مصرف غذایی را داشته باشند. از غذاهای خشک و کمحجم بیشتر استفاده کنند؛ غذاهایی مانند خروس جوان خانگی، جوجه مرغ خانگی، کباب بره گوسفند با پودر سماق، ماهی سفید کپور و سایر ماهیهای دیگر که در پودر زنجفیل یا دارچین و زیره و انیسون شیرین و آب لیموترش قبل از پختن خوابانده شده باشد و امثال آن بهصورت کباب یا بخارپز یا قلیه ماهی صرف شود. کباب یا خورشت گوشت کبک، بوقلمون، شترمرغ و امثال آن مفید است.
* مصرف غذاهایی مانند برنج و نان را به حداقل ممکن رسانده، از گوشت گاو پرهیز کنند،
* به روزهدارانی که دارای مزاج گرم و تر هستند توصیه میشود از خواب زیاد بپرهیزند، اگر زیاد بخوابند کم ذهن و کمحافظه میشوند. سعی کنند نیمههای شب برای انجام یک کار عبادتی یا یک ساعت مطالعه قرآنی یا علمی دیگر از خواب برخیزند. بعد از سحری سعی کنند نخوابند و اگر خوابیدند بین سحری و خواب حداقل 1،5 ساعت فاصله دهند و خواب طولانی بعد از سحری برایشان مفید نیست. خواب روز برای آنان بد است مگر خواب قیلوله هنگام ظهر یا قبل از آن به مدت حداکثر نیم ساعت.
* از میوهها و سبزیجات دارای طبیعت سرد و بهخصوص سرد و خشک بیشتر استفاده کنند. سبزیهای سرد و خشک مانند لوبیا سبز، کاهو، گشنیز، خرفه، ترب و برگ ترب سیاه، سفید و قرمز، برگ لطیف انگور، ریواس، کاسنی و میوههایی مانند خربزه، ازگیل، زالزالک، آلبالو، گیلاس، غوره، انار، کنار، انگور میخوش، لیموترش، پرتقال، گریپفروت، سیب، به، سایر میوههای سرد و مرطوب به مقدار کمتر استفاده کنند و چنانچه زیاد استفاده کردند برای دفع تری آن بهتر است با مصلحات مربوطه ضررهای آن را کم میکند مصرف کنند.
* مصرف میوه و سبزیجات نسبت به غذاهای پختنی و گوشتی ترجیح دارد؛ کمترین میزان مصرف به مواد غذایی پختنی را داشته باشند.
* از سویق عدس (پودر عدس خشک با شکر بهصورت قاووت) و آب انار و رب انار و رب ریواس و رب آلبالو برای رفع عطش میتوانند بهره ببرند.
آیا دلیل گردی میوه ها را می دانید؟ (دانستنیهای علمی) (3)
- توضیحات
- دسته: طب سنتی (دکتر علفی)
- نمایش از 22 خرداد 1394
- نوشته شده توسط رسول رحیمی
- بازدید: 788
آیا دلیل گردی میوه ها را می دانید؟ (دانستنیهای علمی)
دانستنیهای علمی و دلیل گردی میوه ها
دلیل گردی میوه ها چیست؟
تا به حال به این فکر کردهاید که چرا اکثر میوهها گرد یا بیضی شکل هستند؟ (سیب، لیمو، پرتقال، هندوانه، خربزه …) به عبارت دیگر، چرا اکثر میوهها دوست دارند گرد شوند؟!
تمام طبیعت بر اساس قوانین ریاضی و فیزیک نوشته شده است، و این جریان از آنجا سر در میآورد که تمام کائنات به گونهای تمایل دارند همیشه در کمترین سطح انرژی ممکن قرار داشته باشند.
میوه ها و رسیدن به کمترین انرژی بین سطحی
از طرف دیگر، بین هر دو جسم که در کنار یکدیگر قرار دارند، نیروی بین سطحی وجود دارد. میوهها هم که از زمان تولد در تماس با هوا هستند و بین میوه و هوا، سطح مشترکی وجود دارد، و می دانیم که سطح دایره یا بیضی، دارای کمترین سطح نسبت به دیگر اشکال است؛ و هرچه این سطح کمتر باشد، طبیعتا انرژی سطح مشترک نیز کمتر است. یعنی میوهها گرد یا بیضی شکل میشوند تا به کمترین انرژی بین سطحی دست یابند.
اما سیارات و کرات دیگر چرا گرد هستند؟
در مورد سیارات و کرات دیگر آسمانی مانند زمین، مشتری، زهره و … این مطلب چگونه است؟ آنجا که دیگر هوایی وجود ندارد؟ آنجا که اجسام در تماس با چیزی نیستند؟
مقالات دیگر...
- فلفل چرا دهان را می سوزاند؟ (2)
- میوه بخورید تا قند خونتان متعادل شود (2)
- مصرف پیاز آرامش میآورد (2)
- چرا بعضی میوه ها برق می زنند؟ (2)
- آشنایی با گیاهان ضددرد ! (2)
- زردچوبه درمانی برای دیابت (2)
- خواص درمانی دارچین (2)
- روغنی برای تسکین آرتروز (2)
- 6 خوراکی دم دست برای تسکین درد معده (2)
- دانستنی های میوه ها