1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

فلفل چرا دهان را می سوزاند؟ (2)

فلفل چرا دهان را می سوزاند؟

فلفل

حتما شما نیز این تجربه را داشته‌اید که با خوردن فلفل، دهان و زبانتان بسوزد، اما آیا تا به حال توجه کرده‌اید که چرا این حس سوزش گرچه کاملا واقعی است، ولی هیچ ردی از سوختگی مانند تاول برجا نمی ‌گذارد؟ و حتی گاهی خوردن آب هم درمان آن نیست!


فلفل 25 گونه متعدد دارد که پنج گونه آن مورد استفاده بشر است. این پنج گونه خود به 140 نوع تقسیم می ‌شود و اولین بار به وسیله هندی‌ها شناخته شد. امروز فلفل از پرمصرف ‌ترین سبزی ‌های جهان است و به عنوان دارو و چاشنی غذا مورد استفاده قرار می‌ گیرد. فلفل پس از جعفری غنی ‌ترین منبع ویتامین C است.

دلیل ایجاد سوزش در دهان پس از خوردن فلفل، مولکولی به نام کاپسایسین (capsicin) است.


جالب است بدانید این مولکول به قدری قوی است که اگر یک گرم از آن را در یک ظرف 10 لیتری آب حل کنید باز هم تندی خود را دارد.

ترکیب مزه‌ها
چرا وقتی فلفل می ‌خوریم احساس سوختگی می ‌کنیم؟ پیش از پاسخ دادن به این سوال بهتر است بفهمیم مزه چیست و چگونه کار می ‌کند!


سطح زبان مملو از پُرزهای چشایی است. هر پُرز حاوی جوانه‌های فراوانی است و هر جوانه ده‌ها سلول حسی دارد که به مغز فرمان می ‌فرستند. این سلول‌ها روی سطح خود گیرنده‌هایی دارند که شبیه به قفل هستند. شکل این قفل‌ها با هم فرق می ‌کند و هر کدام مسئول پذیرفتن یک نوع مزه است.

برخی نیز تنها به سردی و گرمی پاسخ می‌ دهند. وقتی ما یک نوع غذا یا نوشیدنی‌ مصرف می ‌کنیم، مولکول‌های غذا وارد قفل مربوط به خود می ‌شود و سلول‌های حسی، پیام مربوط به آن مزه را به مغز مخابره می‌ کنند.


هر چه تعداد پیام‌ های مخابره شده بیشتر باشد، شما آن مزه را بهتر حس می ‌کنید.


همان‌طور که گفته شد مولکولی به نام کاپسایسین مسبب بروز حس سوزش در فلفل است، اما نکته جالب اینجاست که قفل گیرنده این مولکول در سطح زبان، با قفل گیرنده حس گرما یکسان است، بنابراین سلول‌های قفل با گرفتن این مولکول، حس داغی را به مغز مخابره می ‌کنند و مغز پیغام "خطر، آتش گرفتن" را به دهان ارسال می ‌کند.


اگر توجه کرده باشید وقتی نعناع می‌ خورید یا آدامس نعنایی می‌ جوید حس سرما می‌ کنید. مکانیسم مولکول نعناع هم مانند مولکول فلفل است.


جالب ‌تر آن که سلول‌های حسی و قفل‌های آن ها تنها در سطح زبان وجود ندارند و در سطح بدن پخش هستند. به همین دلیل اگر فلفل را دور دهان یا روی پلک چشم بمالید، نیز همین احساس را ایجاد می ‌کند، حتی اگر فلفل بسیار قوی باشد می ‌تواند سبب التهاب پوست شود.


اگر پس از خوردن فلفل احساس سوختگی کردید، فراموش نکنید که خوردن آب درمان آن نیست، چون این مولکول در آب حل نمی ‌شود؛ اما اگر مقداری شیر، ماست یا روغن بخورید به سرعت حس سوختگی و سوزش از بین می ‌رود.

میوه بخورید تا قند خونتان متعاد‌ل شود (2)

میوه بخورید تا قند خونتان متعاد‌ل شود

میوه بخورید تا قند خونتان متعاد‌ل شود

مصرف میوه از افزایش چربی خون جلوگیری می‌كند و در تعدیل قند خون كاملا تاثیرگذار است.


یک متخصص تغذیه افزود: اصولا میوه‌ها و سبزی‌ها بدن را سم‌زدایی می‌كنند.


وی گفت: گنجاندن ۴۰۰ تا ۷۰۰ گرم سبزی به صورت خام و پخته در غذای روزانه و حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم میوه از انواع میوه سبز، زرد و قرمز عواملی دارند كه موجب خنثی‌سازی رادیكال‌های آزاد می‌شود.


این متخصص تغذیه افزود: مصرف خود میوه‌ همواره از آبمیوه‌ها بهتر است به دلیل این‌كه تفاله‌های میوه نقش اساسی را در تنظیم برنامه‌های گوارشی بر عهده دارد.


وی گفت: طعم، رنگ، بو و مزه كه سبزی‌ها و میوه‌ها دارند ، در حفظ و تعادل و سیستم دفاعی بدن نقش اساسی دارد و قادر هستند از تجمع پلاكت‌ها جلوگیری كنند.


وی اضافه كرد: مصرف میوه از افزایش چربی خون جلوگیری می‌كند و در تعدیل قند خون كاملا تاثیرگذار است و افراد را در مقابل بیماری‌های غیرعفونی و متابولیكی ایمن می‌كند.

مصرف پیاز آرامش می‌آورد (2)

مصرف پیاز آرامش می‌آورد

مصرف پیاز آرامش می‌آورد

مصرف پیاز به دلیل داشتن ویتامین‌های گروه B موجب آرامش بدن می‌شود.


یک متخصص تغذیه افزود: پیاز به دلیل داشتن ویتامین‌های گروه B آرام‌بخش است و به دلیل داشتن ویتامین‌ C اثر ضد التهابی دارد.


وی گفت:
مصرف پیاز برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی بسیار مفید است و در افرادی كه احتمال بروز بیماری‌های قلبی و عروقی زیاد است مثل سالمندان و میانسالان اگر نصف پیاز را در روز مصرف كنند، ۲۰ تا ۳۰درصد كلسترول بد خون كاهش پیدا می‌كند و كلسترول خوب خون را افزایش می‌دهد.


این متخصص تغذیه افزود: پیاز به دلیل تركیبات گوگردی كه دارا است، می‌تواند از ایجاد سلول‌هایی كه با تغییر شكل خود موجب بروز سرطان می‌شوند، جلوگیری كند.


وی اضافه كرد: پیاز برای رشد مو مؤثر است. در درمان یبوست، میگرن، چاقی، پروستات، بواسیر، یرقان و ورم گلو، پیاز می‌تواند مفید باشد.


وی گفت: پیاز دارای خاصیت ضدالتهابی است و می‌تواند علائم التهاب مثل درد، تورم، آرتروزها و دردهای نواحی مختلف را تسكین دهد.


این متخصص تغذیه افزود: آلرژی‌ها، آسم و بیمار‌ی‌های دستگاه تنفسی با مصرف پیاز كاهش پیدا می‌كند. سیر و پیاز هر ۲آنزیم‌‌هایی كه التهاب ایجاد می‌كند، را مهار می‌كنند.


وی اضافه كرد: پیاز نیز مانند سیر خاصیت ضدعفونی دارد و قادر است از تجمع پلاكت‌ها جلوگیری كند و در تجزیه فیبرین (لخته خون) دخالت كند.

چرا بعضی میوه ها برق می زنند؟ (2)

چرا بعضی میوه ها برق می زنند؟

چرا بعضی میوه ها برق می زنند,نگهدارنده مواد غذایی,مقالات علمی,مطالب علمی

چرا بعضی میوه ها برق می زنند؟     
شاید موقع خرید پرتقال ها یا سیب هایی که زیر نور چراغ مغازه ها برق می زنند و پوست شان حالتی چرب دارد، از خودتان پرسیده باشید که این چربی به چه دلیل دیده می شود و اصلا آیا خوردن این قبیل میوه ها می تواند بیماری زا باشد یا نه؟
در پاسخ به این پرسش باید گفت که گاهی برای نگهداری طولانی مدت برخی از محصولات کشاورزی در انبار، از موادی استفاده می شود که واکس مانند بوده و این حالت براقیت و چربی را روی پوست میوه ایجاد می کنند اما از نظر تغذیه ای هیچ خطری را برای مصرف کننده در پی ندارند.
برخی محصولات را نیز کشاورزان قبل از رسیدن کامل برداشت می کنند که از آن میان می توان به موز اشاره کرد. به این میوه ها نیز برخی مواد که ترکیبی از گوگرد هستند، می افزایند تا در طول حمل و نقل ماندگاری بیشتری داشته باشند و آسیب نبینند.

در مورد آنها نیز باید گفت که این مواد نگه دارنده برای سلامت انسان مضر نیست و اصلا به داخل گوشت میوه ها نفوذ نمی کند و یا در صورت شستشو با آب از بین می رود. بنابراین مصرف کنندگان می توانند با خیال راحت از خوردن آنها لذت ببرند.

در واقع، این مواد در رده برخی سموم قرار نمی گیرند که قبل از چینش به میوه هایی مثل توت فرنگی زده می شوند تا ماندگاری شان را افزایش دهند. باز تکرار می کنم که این ترکیبات در عین حال که برای سلامت انسان فایده ای ندارند، مشکلی هم ایجاد نمی کنند، پس سبد غذایی تان را از میوه و سبزی تازه پر کنید، حتی اگر پوست شان چرب است.

متاسفانه می بینیم بسیاری از خانواده ها به دنبال عنوان کردن هزاران دلیل از مصرف روزانه این گروه غذایی ارزشمند و ضروری سرباز می زنند و نمی دانند چه زیانی را به سلامت خود و عزیزان شان وارد می کنند.

آشنایی با گیاهان ضددرد ! (2)

آشنایی با گیاهان ضددرد !

برای همه ی ما پیش می آید که پایمان پیچ بخورد یا رگ به رگ شود، دچار آفت دهان، دندان درد، ورم گوش، گلودرد و غیره شویم.در این صورت یک یا چند عضو بدن به درد می آید و دچار التهاب می شود. اما از قدیم گفته اند «خدا یک درد داده و هزار و یک درمان». در واقع برای هر دردی، مسکن های خوبی وجود دارد. در دل طبیعت، گیاهانی رشد می کنند که قادر هستند مرهمی برای این دردها باشند. در این مطلب شما را با 10 گیاه تسکین دهنده درد آشنا می کنیم. 

نعنا فلفلی,خواص نعنا فلفلی

 نعنا فلفلی برای رفع آفت های دهان مفید است


1- خداحافظی با آفت ها با کمک نعنا فلفلی
اگر یک راه حل سریع و مطمئن برای خلاص شدن از آفت دهان وجود داشته باشد، استفاده از نعنا فلفلی است. گیاه نعنا فلفلی علاوه بر رفع آفت ها باعث تسکین و بی حسی دردهای ناشی از آن نیز می شود.

روش استفاده از گیاه نعنا فلفلی
یک قاشق چایخوری چوب میخک، یک قاشق چایخوری برگ نعنا فلفلی و یک قاشق چایخوری آویشن را در یک فنجان آب جوش بریزید و کاملا مخلوط کنید. یک گلوله پنبه ای را به این محلول آغشته کرده و روی آفت بزنید. از این روش برای کودکان بخصوص کودکان زیر پنج سال استفاده نکنید.
 
2- غرغره با مریم گلی برای تسکین گلودرد
مریم گلی خواص قابضی دارد و باعث تسکین گلودرد می شود. این گیاه به انقباض بافت های تحریک شده ی مخاط کمک کرده و باعث التیام آنها می شود.

مریم گلی ضدتعریق است و باعث کاهش ترشحاتی می شود که التهاب را بیشتر می کنند.

روش استفاده از گیاه مریم گلی
2 گرم برگ مریم گلی خشک را با یک فنجان آب جوش دم کنید. محلول را صاف کرده و اجازه دهید خنک شود. هر روز با این محلول غرغره کنید تا علائم بیماری از بین برود.

استفاده از  گیاه مریم گلی برای خانم های باردار و شیرده توصیه نمی شود.

 
3-اسطوخودوس برای تسکین سوختگی
همیشه در منزل و یا جعبه ی کمک های اولیه ی مسافرتی خود، یک شیشه روغن گیاهی اسطوخودوس داشته باشید. گیاه اسطوخودوس تسکین دهنده، ضداسپاسم و آرامش بخش است و تمام خواص یک مسکن را دارا می باشد.

روش استفاده از گیاه اسطوخودوس
چند قطره روغن گیاهی اسطوخودوس را به محل دردناک بمالید. استفاده از روغن اسطوخودوس برای تسکین درد و بهبود سوختگی های جزئی فوق العاده است.

ماساژ عضلات دردناک با روغن اسطوخودوس نیز کارساز است. اگر دندان تان درد می کند می توانید چند قطره از این روغن را روی گونه تان بمالید و به آرامی ماساژ دهید.

'dhi گیاه آرنیکا,خواص گیاه آرنیکا

گیاه آرنیکا حاوی خواص ضدالتهابی بوده و مسکن طبیعی است

  
4- آرنیکا برای تسکین پیچ خوردگی و خونمردگی
آرنیکا با آن گل های کوچک زردرنگ شهرت زیادی در تسکین درد دارد. به خاطر اینکه حاوی خواص ضدالتهابی بوده و مسکن طبیعی است.

اگر پایتان پیچ خورد، رگ به رگ شد و یا هر قسمتی از بدن تان ضربه دید، می توانید به سراغ این گیاه بروید.

روش استفاده از گیاه آرنیکا
پماد آرنیکا در داروخانه ها به فروش می رسد. می توانید مقداری از آن را روی محل رگ به رگ شده یا ضربه دیده بزنید و به آرامی ماساژ دهید.

 5- پودر شیرین بیان برای مقابله با ورم گوش
شاید تصور کنید که ورم گوش فقط برای کودکان پیش می آید، اما ورم و عفونت گوش بزرگسالان را نیز درگیر می کند.

در صورت بروز این مشکل می توانید به گیاه شیرین بیان اعتماد کنید.

پودر این گیاه ضددرد است و باعث تسکین دردهای ناشی از ورم گوش می شود.

روش استفاده از گیاه شیرین بیان
افراد بزرگسال می توانند روزانه 4 تا 5 بار از کپسول های 150 میلی گرمی پودر شیرین بیان استفاده کنند تا درد گوششان از بین برود.

توجه داشته باشید که مصرف این کپسول ها برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند و همچنین برای خانم های باردار توصیه نمی شود. این افراد قبل از مصرف گیاه شیرین بیان ، باید حتما نظر پزشک خود را جویا شوند. 

'dhi گیاه بابونه,خواص گیاه بابونه

 برای سردردهای شدید، میگرن و یا سردردهای جزئی بابونه مصرف کنید

 
6- بابونه برای تسکین میگرن و دردهای گوارشی
برای سردردهای شدید، میگرن و یا سردردهای جزئی روزانه. بابونه می تواند باعث تسکین سردرد، رفع خارش پوست و تسکین دردهای گوارشی شود. گیاه بابونه ضدالتهاب است و می تواند به ناحیه ی دردناک نفوذ کرده و درد را از بین ببرد.

روش استفاده از گیاه بابونه
برای تسکین خارش پوست، 10 قطره از روغن بابونه را با 10 قطره روغن گیاهی شمعدانی معطر و 10 میلی لیتر روغن حمام یا روغن زیتون مخلوط کرده و به آب وان اضافه کنید و 20 دقیقه در آن بخوابید. لازم نیست بدنتان را آب کشید.

برای دردهای گوارشی، دو قطره از روغن بابونه را با 5 قطره روغن بادام شیرین مخلوط کرده و روزانه سه مرتبه روی شکمتان را ماساژ دهید.

برای تسکین سردرد، یک قطره روغن گیاهی نعنا فلفلی و یک قطره روغن گیاهی بابونه را با هم مخلوط کرده روی پیشانی و گیجگاه ها زده و به آرامی ماساژ دهید.

استفاده  روغن های گیاهی  بابونه برای خانم های باردار، شیرده و کودکان توصیه نمی شود.

 7- گیاه عروس چمنزار برای مقابله با تاندونیت
تاندونیت از التهاب تاندون ها ناشی می شود و باعث می شود عضلات مجاور با کوچکترین حرکتی تیر کشیده و دردهای شدیدی ایجاد شود.

خوشبختانه عروس چمنزار خواص ضدالتهابی دارد و می تواند به سرعت باعث تسکین این دردها شود.  گیاه عروس چمنزار به اندازه ی آسپرین کارایی دارد و همچنین باعث می شود که مفاصل، نرمی و تحرک خود را بازیابند.

روش مصرف از گیاه عروس چمنزار
برای هر فنجان آب جوش، یک قاشق چایخوری گیاه عروس چمنزار ریخته و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه دم بکشد و سپس نوش جان کنید.

می توانید روزانه دو مرتبه از این دمنوش میل کنید. اگر دچار مشکلات گوارشی هستید و یا به آسپیرین آلرژی دارید، نباید از  گیاه عروس چمنزار  استفاده کنید.


 8- سرو کوهی
از دوره ی قرون وسطی از سرو کوهی برای تسکین سردرد، بیماری های کلیوی و مشکلات ادراری استفاده می شد. میوه ی سرو کوهی حاوی نیم تا دو درصد روغن سرشار از مونوترپن ها است که خواص ضد روماتیسمی دارد.

این میوه‌های کوچک خواص دیورتیک (ادرارآور) بالایی دارند و سموم و اسیداوریک بدن را دفع می کنند. در واقع سروکوهی مسکنی طبیعی، ضدالتهاب و همچنین ادرارآوری قوی محسوب می شود.

روش استفاده از گیاه سرو کوهی
چند قطره روغن سروکوهی را در یک قاشق روغن زیتون خالص یا روغن بادام شیرین حل کرده و مناطق دردناک را به آرامی ماساژ دهید.

می توانید این کار را روزانه دو تا سه مرتبه انجام دهید. همچنین می توانید با نظر پزشک از جوشانده میوه ی سروکوهی نیز استفاده کنید.    

'dhi روغن گیاهی ریحان,خواص گیاه ریحان

روغن گیاهی ریحان برای مقابله با قاعدگی دردناک و کولیت روده مفید است


 9- ریحان
روغن گیاهی ریحان، ضداسپاسمی قوی است که با گرفتگی عضلانی مقابله می کند. گیاه ریحان  برای مقابله با قاعدگی دردناک و کولیت روده (ورم روده) استفاده می شود.

روش استفاده از روغن ریحان
برای تسکین دردهای قاعدگی، سه قطره روغن گیاهی ریحان را با 5 قطره روغن زیتون مخلوط کرده و زیر شکم را ماساژ دهید.

برای مقابله با کولیت روده، دو قطره روغن گیاهی ریحان را روی شکم و به منطقه ی دردناک زده و به آرامی ماساژ دهید.

 10- چوب میخک
چوب میخک ضدعفونی کننده و بی حس کننده است. از گیاه میخک به ویژه برای تسکین دندان درد، مشکلات لثه و حتی ضدعفونی کردن دهان استفاده می کنند.

روش استفاده از گیاه میخک
برای مقابله با دندان درد، یک قطره روغن گیاهی چوب میخک را روی لثه زده و با نوک انگشت به آرامی ماساژ دهید. می توانید این کار را به مدت 2 تا 3 روز و روزانه 3 تا 5 مرتبه تکرار کنید. البته در نهایت باید به دندانپزشک مراجعه کنید.