مهندس رسول رحیمی
نام کاربری
رمز ورود
مرا بخاطر داشته باش
ایجاد حساب کاربری
درحال حاضر 16 میهمان و یک عضو آنلاین می باشد.
-----------------------
حرکت خورشید در قرآن
انسان با نگاه به آسمان متوجه بود که خورشید به دور زمین می چرخد بطلمیوس نیز نظریه زمین مرکزی را بر این پایه نهاد اما در بیشتر عقاید دانشمندانیا زمین ثابت است و یا خورشید و در بخشهایی از تاریخ نظریه زمین مرکزی حاکم بود ودر بخشهایی از تاریخ نظریه ی خورشید مرکزی بر جهان حاکم بود و اعتقاد داشتند زمینو سایر اجسام به دور خورشید می چرخد نظریه زمین مرکزی توسط کپلر و کوپرنیک نقض شدو نظریه خورشد مرکزی حاکم شد ولی عقیده این دو نفر توسط گالیله ایتالیایی مدلل گردید در قرن اخیر نیز دانشمندان به این مساله رسیدندکه زمین و سایر اجسام منظومه شمسی دور مدارهای معین می چرخند و خورشید نیز خود باسرعت 72000 کیلومتر بر ساعت به دور سیاره وگا می چرخد و چندین نوع حرکت را از جمله حرکت انتقالی و چرخشی را داراست ولی در قرآن کریم برخلاف نظریات علمی گذشته هم به حرکت خورشید اشاره شده است و هم به حرکت زمین مثلا در آیه 88 سوره نمل نوشته شده است:
کوها را بینی و گمان میکنی ساکن هستند حال آنکه مانند ابرها حرکت دارند
که دقیقا به حرکت زمین مربوط است زیرا کوهها که بروی زمین ساکن هستندو این مطلب از حرکت زمین حکایت می کند یا در آیه 53 سوره طه نوشته شده است آن خداییکه زمین را برای شما مانند گهواره قرار داد
کسانی که قهواره را دیده میشوند می دانند که قهواره در جایش ثابت نیست اما در مورد خورشید قرآن بدون پرده وبا روشنی سخن گفته است مثلا در سوره یاسین آیه 38 نوشته شده است: وخورشید به سوی قرار گاه ویژه خود روان است تقدیر آن عزیز دانا این است.
یا در جاهایی دیگر نوشته شده است:
« وَآیَةُ لَهُمْ اللَّیْلُ نَسْلَخُ مِنْهُ النَّهَارَ فَإِذَاهُمْمُظْلِمُونَ وَالشَّمْسَ تَجْرِی لِمُسْتَقَرِّ لَهَا ذَلِكَ تَقْدِیرُ الْعَزِیزِالْعَلیِمِ.» [سوره یس(36)، آیه 37ـ38].
« نشانهای [دیگر]برای آنها شب است كه روز را [مانند پوست] از آن بر میكنیم و به ناگاه آنان درتاریكی فرو میروند و خورشید به [سوی] قرارگاه ویژه خود روان است. تقدیر آن عزیزدانا این است.»
«لَا الشَّمْسُ یَنْبَغِی لَهَا أَنْ تُدْرِكَ الْقَمَرَ وَ لَااللَّیْلُ سَابِقُ النَّهَارِ وَكُلُّ فِی فَلَكِ یَسْبَحُونَ» [سوره یس (36) آیه40]
نه خورشید را سزد كه به ما رسد، و نه شب به روز پیشی جوید و هر كدامدر سپهری شناورند.
« وَ هُوَ الَّذِی خَلَقَ اللَّیْلَ وَالنَّهَارَ وَ الشَّمْسَ وَالْقَمَرَ كُلُّ فِی فَلَكٍ یَسْبَحُونَ» [ سوره انبیاء(21) آیه 43]
« اوست آن كسی كه شب و روز و خورشید و ماه را پدید آورده است. هر كداماز این دو در مداری [معین] شناورند.»
« وَسَخَّرَ الشَّمْسَ وَالْقَمَرَ كُلُّ یَجْرِی لِاَجَلِ مُسَمّیً»[سوره رعد(13)آیه 2]
« و خورشید و ماه را رام گردانید؛ هر كدام برای مدتی معین به سیر خودادامه میدهند.»
« وَسَخَّرَ لَكُمْ الشَّمْسَ وَالْقَمَرَ دَائِبَیْنِ » [سورهابراهیم(149 آیه 33]
« خداوند خورشید و ماه را در حالی كه هر دو در حال حركت هستند، به نفع شما مقهور و مسخر گردانید.
در زمان رسول اکرم (ص) اطلاعی زیادی از علم نجوم در دسترس نبود و اطلاعات محدودی از علم نجوم در دسترس بود.این اطلاعات ممکن بود برای یونانیان تا حدی عادی باشد و به یکی از این نظریه ها یعنی حرکت خورشید یا حرکت زمین معتقد
باشند ولی قرآن به نظریه علمی رایج امروز که حرکت هر دو است یعنی هم زمین و همخورشید اشاره کرده است.
------------------------
روز روشن کننده خورشید!
وَالنَّهَارِ إِذَا جَلاهَا
«سوگند به روز هنگامی که خورشید را روشن گرداند.»
در چهار آیه نخست سوره شمس آمده است:
وَالشَّمْسِ وَضُحَاهَا ﴿١﴾ وَالْقَمَرِ إِذَا تَلاهَا ﴿٢﴾ وَالنَّهَارِ إِذَا جَلاهَا ﴿٣﴾ وَاللَّیْلِ إِذَا یَغْشَاهَا ﴿٤﴾
«سوگند به خورشید و گسترش نور آن؛سوگند به ماه هنگامی که از پی خورشید درآید؛سوگند به روز هنگامی که خورشید را روشن کند؛سوگند به شب آنگاه که خورشید را بپوشاند.»
همانگونه که از سیاق این سوره کریمه و قواعد زبان عربی و از شرح مفسرین روشن است،ضمیر«ها»به خورشید بر می گردد.مفسرین تنها در مورد«والنهار اذا جلاها» دچار اختلاف شده اند، بدین ترتیب که ضمیر «ها» را گاه به خورشید،گاه به تاریکی و گاه به زمین نسبت داده اند.علت این امر آن است که مردم در طول تاریخ به این فهم خو گرفته اند که طلوع خورشید،تاریکی شب را از میان برده و روز را روشن می نماید.مگر می شود روز،روشن کننده خورشید باشد؟
در آغاز دهه شصت قرن بیستم میلادی،فعالیت های فضانوردان آغاز شد؛فضانوردانی که به آسمان سفر کرده بودند با حقایق شگفت آوری مواجه شده اند؛آنها متوجه گردیدند که تاریکی شدیدی اغلب اجزای کیهان را پوشانده است و لایه روشنی بخش روز،کمربند بسیار باریکی است که ضخامت آن از سطح دریا تنها دویست کیلومتر می باشد. این کمربند،نیمکره رو به خورشید زمین را می پوشاند و باسرعتی معادل میانگین سرعت چرخش زمین به دور محور خود در مقابل خورشید حرکت می کند.
به محض عبور از این لایه باریک،خورشید به صورت قرصی آبی و کم رنگ در صفحه ای بسیار سیاه به نظر می آید.همچنانکه ستارگان به صورت نقاط آبی کم رنگ نمایان شده و به سختی قابل مشاهده می باشند.
قرآن 1400 سال قبل به این موضوع اشاره نموده است خداوند در سوره حجر آیات 14-15 می فرماید:
اگر دری از آسمان را به روی آنها می گشودیم تا در آسمان بالا روند حتما می گفتند ما را چشم بندی کرده اند؛ بلکه ما قومی هستیم که دچار سحر شده ایم
علت تاریک بودن فضا با وجود خورشید
دانشمندان با بررسی این پدیده حیرت انگیز درصدد برآمدند تا علت تاریکی کیهان و روشنایی در نیمکره رو به خورشید زمین با ضخامتی معادل دویست کیلومتر را دریابند.آنها متوجه شده اند که اکثر قریب به اتفاق پرتوهای خورشیدی قابل رویت نیستند؛آن بخش از پرتوها که مرئی هستند تنها پس از چندین بار انعکاس و پراکندگی در تعدادی از اجسام مانند مولکول های عناصر و ترکیبات تشکیل دهنده لایه پایینی اتمسفر گازی زمین با گرد و غبار،قطرات ریز آب و بخار موجود در آن دیده می شوند.
چگالی اتمسفر گازی زمین همراه با ارتفاع،آنقدر کم می شود که به سختی قابل ادراک است؛همچانکه محتوای آن مانند گرد و غبار و رطوبت هم به همین وضعیت دچار می شوند.بنابراین کار پراکنده کردن و منعکس نمودن نور،تنها در دویست کیلومتر پایینی اتمسفر گازی رخ می دهد و تنها در همین قسمت قابل رویت است؛اما در سایر اجزای کیهان،تاریکی مطلق حکمفرما بوده و خورشید به صورت قرصی آبی و ستارگان به شکل نقاط آبی کم رنگ در دریای گسترده تاریکی کیهانی دیده می شوند.
به قلم دکتر زغلول نجار
اعجاز علمی قرآن کریم،مجموعه ای از مقالات،ترجمه علی عباسی،آیت الله خزائی ص 35 گردآوری:مهندسی قرآن
کَشتی نوح
کَشتی نوح نام یک کشتی در داستانهای کتب مقدس در دینهای ابراهیمی است. بنا بر این داستانها، نوح پیامبر به فرمان خدا این کشتی را ساخت تا خود، خانواده خود، کسانی که بوی ایمان آورده بودند و نمونهای از هر حیوان را از پیامدهای طوفان نوح نجات دهد. بر اساس تورات و قرآن، نوح پیامبر دستور ساخت کشتی بزرگی را از سوی یهوه (الله در قرآن) دریافت کرد که ساخت آن سالها طول کشید، کشتی میبایست آنقدر بزرگ میبود که علاوه بر آدمیان ( خویشان و پیروان نوح) از همه گونه جاندار، جفتی نیز در کشتی جای بگیرد تا بعد از پایان سیل بزرگ ادامه حیات بر روی زمین ممکن باشد. کشتی بعدها بر روی قله کوه آرارات نشست. هنوز برخی از باستانشناسان به جستجو برای یافتن بقایایی از این کشتی ادامه میدهند. در بین تمدنهای میانرودان نیز داستانی مشابه وجود داشته است.
این داستان در بخشهای ۶ تا ۹ کتاب پیدایش، اولین کتاب از تورات یهودیان، کتاب مقدس مسیحیان و قرآن (سورههای ۱۱ و ۷۱ ) آمده و نسخههای دیگری از آن نیز دیگر منابع دیده میشود.
داستان مذکور منجر شده تا تحقیقات بسیاری از سوی پیروان ادیان ابراهیمی برای یافتن بقایای کشتی نوح، به خصوص در منطقه آرارات انجام شود. در سال ۲۰۰۷ تیمی با حمایت کلیسای مسیحی تکه چوب هایی در ارتفاعات قله آرارات در ترکیه پیدا کرد. هرچند تیم جستجوگر مدعی شد که ٪٩٩/٩ مطمئن است که کشتی نوح را یافته است ولی باستان شناسان این ادعا را با توجه به شواهد علمی موجود مورد تردید فراوان دانسته اند
تصاویر جالب و دیدنی -سری 2
سلاحهای ویژه جاسوسی
------------------------------------------------
تصاویر جالب و دیدنی -سری 1
--------------------------------------
گرگ درون/ شعری از فریدون مشیری
گفت دانایى که گرگى خیره سر هست پنهان در نهاد هر بشر ... لاجرم جارى است پیکارى بزرگ روز و شب مابین این انسان و گرگ زور بازو چاره این گرگ نیست صاحب اندیشه داند چاره چیست اى بسا انسان رنجور و پریش سخت پیچیده گلوى گرگ خویش اى بسا زور آفرین مردِ دلیر مانده در چنگال گرگ خود اسیر هرکه گرگش را دراندازد به خاک رفته رفته مىشود انسان پاک هرکه با گرگش مدارا مىکند خلق و خوى گرگ پیدا مىکند هرکه از گرگش خورد دائم شکست گرچه انسان مىنماید، گرگ هست در جوانى جان گرگت را بگیر واى اگر این گرگ گردد با تو پیر روز پیرى گرکه باشى همچو شیر ناتوانى در مصاف گرگ پیر اینکه مردم یکدگر را مىدرند گرگهاشان رهنما و رهبرند اینکه انسان هست این سان دردمند گرگها فرمان روایى مىکنند این ستمکاران که با هم همرهند گرگهاشان آشنایان همند گرگها همراه و انسانها غریب با که باید گفت این حال عجیب
Joomla Template Designed by IceTheme