تمامی پیشنهادات
ورود کاربران
آمار بازدید کنندگان
بازديد روز گذشته :20
بازديد اين هفته :262
بازديد اين ماه :1108
مجموع آمار بازديد ها :66937
درحال حاضر 29 میهمان و هیچ یک از اعضاء آنلاین می باشد.
تعداد اعضا
تعداد اعضای ویژه : 70
بزرگترین ملکه زنبور عجیب ایران
- توضیحات
- دسته: مطالب جالب و خواندنی
- نمایش از 01 ارديبهشت 1394
- نوشته شده توسط علی نجفی
- بازدید: 573
علی نجفی
محققان مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه محقق اردبیلی موفق شدند با استفاده از روش تلقیح مصنوعی ملکههای زنبور عسلی تولید کنند که مقاومت بالایی در برابر بیماری داشته و با شرایط کشور سازگار هستند.
رضا اشرفی مجری طرح در گفتوگو با خبرنگار پژوهشی ایسنا مطالعه در زمینه اصلاح نژاد زنبور عسل را از حوزههای اصلی تحقیقاتی این شرکت دانش بنیان ذکر کرد و گفت: پس از 5 سال رکوردبرداری از زنبورهای شمال ایران، تعداد سه هزار زنبور ایرانی را شناسایی کردیم.
وی ادامه داد: با استفاده از روش تلاقیهای هدفمندی که بر روی گونه زنبورهای ایرانی به منظور اصلاح نژاد انجام دادیم، از تعداد سه هزار نوع زنبور، 80 نوع زنبور با ویژگیهای مطلوب جداسازی شدند.
اشرفی اضافه کرد: با جداسازی گونههای زنبورهای مورد نظر، پایه مادری و پدری زنبورها را برای تولید ملکه تشکیل دادیم.
وی با بیان این که در این مطالعات تولید ملکه به روش تلقیح مصنوعی انجام شده است، در این باره توضیح داد: برای تلقیح مصنوعی لازم است تا جمعیت اصلاح شده مناسب با صفات مطلوب داشته باشیم که پس از پنج سال مطالعه، جمعیت اصلاح شده را تشکیل دادیم.
مجری طرح خاطرنشان کرد: پس از ایجاد جمعیت پایه پدری و مادری، اسپرمگیری انجام شد و با استفاده از دستگاه تلقیح مصنوعی، عمل تلقیح برای تولید مصنوعی ملکه صورت گرفت.
اشرفی با تاکید بر اینکه نژاد استفاده شده برای تولید ملکه از نژاد کاملا ایرانی است، خاطرنشان کرد: از این رو ملکه تولید شده کاملا با شرایط کشور سازگاری دارد.
این دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی دانشگاه محقق اردبیلی به بیان ویژگی ملکههای زنبور تولید شده پرداخت و گفت: ملکههای تولید شده مقاومت بالایی در برابر بیماریها و آفات زنبورهای عسل دارند؛ ضمن آن که از زمستان گذرانی (گذران زمستان در کلونیهای زنبور عسل) بالایی برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه ملکه تولید شده دارای بچهزایی کمی است، یادآور شد: عملکرد زنبورهای ملکه تولید شده از لحاظ تولید عسل بیشتر از زنبورهای معمول است.
اشرفی از تولید تجاری ملکه بارور از طریق تلقیح مصنوعی از جمعیت منتخب برتر خبر داد و اظهار داشت: تاکنون با استفاده از این روش هزار ملکه تولید شده است که در بهار به زنبورداران تحویل داده میشود.
وی در عین حال تاکید کرد که ظرفیت تولید تا 10 ملکه وجود دارد.
مجری طرح همچنین تولید محصولات جانبی از کندوها را از دیگر فعالیتهای تحقیقاتی شرکت خود، مستقر در مرکز رشد دانشگاه محقق اردبیلی نام برد و گفت: در این مطالعات موفق به تولید گرده گل، بره موم و موم شدیم که دارای کاربردهای درمانی و بهداشتی هستند.
اشرفی با تاکید بر اینکه بره موم دارای خاصیت ضد عفونی است، یادآور شد: این ماده به عنوان یک ماده اولیه دارویی در صنایع بهداشتی و داروسازی استفاده میشود ضمن آنکه در خمیردندان کاربرد دارد و به عنوان دهان شویه در بسیاری از کشورها کاربردی شده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به موقعیت استراتژیک استان اردبیل، امکان صادرات ملکههای تولید شده به کشورهای همجوار وجود دارد.
ای بدک نیست
- توضیحات
- دسته: مطالب جالب و خواندنی
- نمایش از 24 فروردين 1394
- نوشته شده توسط علی نجفی
- بازدید: 557
علی نجفی ...
شاخ که باشی جات رو سرِ گاوه
نه رو سرِ مــا !
.
.
.
به روز های سخت ک رسید…
بسیار تفاوت داشت،
آنکس که در روز های خوب با من…
بسیار تفاهم داشت…
.
.
.
“ذبح” هم شرایط دارد
تبــــــــــــاهم کردی بس که ” با پنبه” سَر بریدی !!
.
.
.
بعضیا مثل کبریت میمونن
خودشون ارزش چندانی ندارن ولی میتونن زندگیتو به آتیش بکشن…
.
.
.
ﺑﯿﺨﯿﺎﻝ ﺭﻓﯿـــــــــــــﻖ
ﺁﻧﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺑﺎ ﻣﻦ ﻭ ﺗﻮ ﺭﺍﻩ ﻧﯿﺎﻣﺪﻧﺪ
ﺑﺮﺍﯼ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﺩﻭﯾﺪﻧﺪ!!!
.
.
.
اصولــــــــــــــــا”
به هر چیزی که بخواهم میرسَم
حتی به ” حــِــســـــــاب ” ِ شـــما دوستِ عزیز …!!!
.
.
.
آدم هایی که عشقشونو مثل کانال تلویزیون عوض میکنن
آخرش باید بشینن
برفک تماشا کنن
.
.
.
کاش انسان ها همانقدر که از ارتفاع می ترسیدند
کمی هم از پستی هراس داشتند
.
.
.
شاید “تکراری” باشم
اما شک نکن تکرار نمی شم !
.
.
.
یادت باشه که دل تخته سیاه نیست که
هرکی اومد روش بنویسه و هرکس هم رفت بشه اسمشو پاک کرد
بعضی آدم ها باید مثل جعبه ی سیگار برچسب هشدار داشته باشن
تا فراموش نکنی که دوست داشتنشون فقط برای تو ضرر داره
.
.
.
رفتن تو …
پایان من نیست …
آغاز بی لیاقتی توست …
.
.
.
من به تو می گویم دوستت دارم و تو به همه …
با گِل هم بسته نمی شود ، دهانی که هرز می پرد …
.
.
.
آدم حساب کردن بعضیا
خیانت بـه عالم بشریته !
.
.
.
دلت را خوش نکن به این “دوستت دارم”ها
تمامشان تاریخ مصرف دارند
.
.
.
درخت دلتنگ تبر شد
وقتی پرنده ها سیم های برق را
به شاخه هایش ترجیح دادند
.
.
.
در روزگاری که خنده مردم از زمین خوردن توست
پس برخیز تاچنین مردمی بگریند !
جالب خواندنی
- توضیحات
- دسته: مطالب جالب و خواندنی
- نمایش از 17 فروردين 1394
- نوشته شده توسط علی نجفی
- بازدید: 532
علی نجفی
خوب و بد همه جا پیدا میشود، حتی در میان چربیهای بدن! البته ما عموما وقتی کلمه چربی را میشنویم به یاد چربیهای انباشتهشده در بدن میافتیم و بلافاصله هشدارهای همیشگی پزشکان و توصیه اکید آنها برای سوزاندن این چربیها در گوشمان زنگ میزند. اینها همه درست است؛ اما فقط در مورد بخشی از چربیهایی که به «چربی سفید» معروفند و یکی از عوامل اصلی بروز بیماریهای بسیار خطرناکی مانند بیماریهای قلبی ـ عروقی و دیابت بهشمار میروند.
متاسفانه به گواهی پژوهشهای بسیاری که در این زمینه صورت گرفته چربی سفید یکی از معضلات اصلی سلامت در روزگار ماست؛ اما بدن ما علاوه بر چربی سفید، چربی دیگری به نام چربی قهوهای هم دارد که بسیار مفید است و میتواند ما را از شر چربیهای سفید مضر خلاص کند. البته شرط و شروطی هم در کار است. ما باید به چربی قهوهای بدنمان کمک کنیم تا از پس این ماجرا برآید.
پژوهشی که اخیرا انجام شده، نشان میدهد با افزایش میزان چربی قهوهای در بدن میتوانیم کمک شایانی به سوختوساز بدن بکنیم و از این طریق کالری بسوزانیم و شر چربیهای سفید اضافی را کم کنیم، اما چطور میتوان میزان چربی قهوهای بدن را افزایش داد؟ خوشبختانه چند راه ساده و کاملا عملی برای این کار پیش روی همه ماست؛ فقط کمی اراده و صبر میطلبد.
نه گرسنگی بکشید و نه بیش از اندازه بخورید
عصبهای تنظیم گرسنگی در مغز وظیفه بسیار مهمی به عهده دارند؛ وقتی هنوز به میزان کافی نخورده باشیم مدام پیام میفرستند که همچنان باید بخوریم و هرگاه هم که به اندازه کافی خورده باشیم به ما اعلام میکنند وقت آن است که از خوردن دست بکشیم. اما همین عصبها میتوانند وظایف مهم دیگری را نیز به عهده بگیرند.
پژوهشی که در دانشکده پزشکی دانشگاه ییل انجام شد نشان میدهد این عصبها در بدن موشها ممکن است باعث تبدیل چربی سفید به چربی قهوهای شوند. این مطالعه که در نشریه سل (سلول) منتشر شده، نشان داده است اگر خیلی کمتر از آن چیزی که مورد نیاز معمول بدنمان است بخوریم، بدنمان نمیتواند چربی سفید را به چربی قهوهای تبدیل کند؛ در حالی که اگر به اندازه کافی بخوریم، یعنی به میزانی که گرسنگی را رفع کند، این عصبها وارد عمل خواهند شد و چربیهای سفید را به چربی قهوهای تبدیل خواهند کرد.
پژوهش دیگری در این زمینه نشان میدهد که پرخوری نهتنها چربی سفید را در بدن ما افزایش میدهد، بلکه برای چربی قهوهای مزاحمت ایجاد میکند و نمیگذارد این چربی کالریهای اضافی و چربیهای سفید مازاد را بسوزاند.
سیب بخورید، البته با پوست
یک مثل قدیمی هست که میگوید خوردن یک عدد سیب در روز ما را از پزشک بینیاز میکند. خیلی هم بیراه نمیگوید. اخیرا دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که همین یک عدد سیب در روز ما را از شر چربیهای مضر خلاص میکند.
محققان دانشگاه آیوا آزمایشی روی موشها انجام دادهاند که در آن اسید اورسولیک به رژیم غذاییشان اضافه شد که پس از مدتی میزان چربی قهوهای در بدن این موشها افزایش یافت. این افزایش حتی در بدن موشهایی که رژیم غذایی پرچربی برای آنها تدارک دیده شده بود نیز رخ داد، اما این آزمایش چه ربطی به سیب دارد؟ اسید اورسولیک به میزان فراوان در پوست سیب یافت میشود و علت اصلی درخشندگی پوست سیب نیز همین اسید است. به همین دلیل فقط خوردن سیب (با پوست) این فایده را در پی خواهد داشت. البته مراقب باشید سیب را با پارافین براق نکرده باشند که در آن صورت خوردن پوست سیب بسیار خطرناک خواهد بود.
ورزش کنید
اثرات مفید تحرک و فعالیت جسمانی بویژه در سوزاندن چربی و کالریهای اضافی آنقدر روشن و بدیهی به نظر میرسد که انگار هیچ نیازی بهدلیل و مدرک ندارد. همه به نوعی این تجربه را از سر گذرانده یا در اطراف خود دیدهاند که تحرک به تعرق چربیسوز منجر میشود.
اما واقعا چرا؟ مطالعهای که در این زمینه روی حیوانات گوناگون انجام شده و در نشریه سازوکارها و الگوهای بیماری (Disease Models and Mechanisms) منتشر شده است، نشان میدهد ورزش و تحرک سبب ترشح آنزیمی به نام آیریسین میشود که چربی سفید را به چربی قهوهای تبدیل میکند. البته باید به یاد داشته باشیم که برای رسیدن به نتیجه مطلوب حتما باید منظم و پیوسته ورزش کنیم. ورزشکردنِ باری به هر جهت هیچ فایدهای در پی نخواهد داشت.
دمای اتاقتان را پایین بیاورید
سرما عامل محیطی بسیار مفیدی است؛ البته اگر مراقب باشید سرما نخورید. سرمای محیط زندگی میتواند چربی سفید بدن را بسوزاند. نتایج مطالعهای که در نشریه پژوهشهای بالینی (Journal of Clinical Investigation) منتشر شد این مطلب را به خوبی نشان میدهد. پژوهشگران از 12 مرد جوان که میزان چربی قهوهای فعالشان کمتر از حد میانگین بود، خواستند طی مدت شش هفته هر روز دو ساعت در اتاقی با دمای حدود 17 درجه سانتیگراد بنشینند.
آنها در این دمای سرد در مقایسه با دمای معمولی داخل اتاق، یعنی دمای حدود 22 درجه سانتیگراد، 108 کالری بیشتر سوزاندند. نتایج حتی امیدوارکنندهتر نیز بوده است؛ طی این شش هفته بدن این افراد توان بیشتری در سوزاندن چربی به دست آورده و در روزهای آخر توانسته بود در این دمای سرد 289 کالری بیشتر از حالت معمول بسوزاند. به این ترتیب پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که احتمالا دماهای محیطی پایینتر، ژنی که در بدن ما چربی سفید را به قهوهای تبدیل میکند فعالتر میسازد.
۱۰جمله تاملی
- توضیحات
- دسته: مطالب جالب و خواندنی
- نمایش از 02 فروردين 1394
- نوشته شده توسط رسول رحیمی
- بازدید: 568
"10 ﺟﻤله ﻗﺎﺑﻞ ﺗأﻣﻞ"
1.ﺑﺎﺭﺍﻥ ﮐﻪ ﻣﯿﺒﺎﺭﺩ ﻫﻤﻪ ﭘﺮﻧﺪﻩ ﻫﺎ ﺑﻪ ﺩﻧﺒﺎﻝ ﺳﺮ ﭘﻨﺎﻫﻨﺪ ﺍﻣﺎﻋﻘﺎﺏ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﺟﺘﻨﺎﺏ ﺍﺯ ﺧﯿﺲ ﺷﺪﻥ ﺑﺎﻻﺗﺮﺍﺯ ﺍﺑﺮﻫﺎ ﭘﺮﻭﺍﺯ ﻣﯿﮑﻨﺪ ﺍﯾﻦ ﺩﯾﺪﮔﺎﻩ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺗﻔﺎﻭﺕ ﺭﺍ ﺧﻠﻖ ﻣﯿﮑﻨﺪ!
2.ﺍﻧﺴــﺎﻧﻬﺎﻯ ﺑــﺰﺭﮒ، ﺩﻭ ﺩﻝ ﺩﺍﺭﻧـــﺪ! ﺩﻟـﻰ ﮐﻪ ﺩﺭﺩ ﻣﻰ ﮐﺸـــﺪ ﻭ
ﭘﻨﻬـﺎﻥ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺩﻟـﻰ ﮐﻪ ﻣﯿﺨﻨﺪﺩ ﻭ ﺁﺷﮑـﺎﺭ ﺍﺳﺖ!
3.ﺩﺭ ﻣﺴﺎﺑﻘﻪ ﺑﯿﻦ ﺷﯿﺮ ﻭ ﺁﻫﻮ، ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﺁﻫﻮﻫﺎ ﺑﺮﻧﺪﻩ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ! ﭼﻮﻥ:
ﺷﯿﺮ ﺑﺮﺍﯼ ﻏﺬﺍ ﻣﯽ ﺩﻭﺩ ﻭ ﺁﻫﻮ ﺑﺮﺍﯼ ﺯﻧﺪﮔﯽ! ﭘﺲ: "ﻫﺪﻑ ﻣﻬﻢ ﺗﺮ ﺍﺯ ﻧﯿﺎﺯ ﺍﺳﺖ"
4.ﻧﻌﺮﻩ ﻫﯿﭻ ﺷﯿﺮﯼ ﺧﺎﻧﻪ ﭼﻮﺑﯽ ﻣﺮﺍ ﺧﺮﺍﺏ ﻧﻤﯽ ﮐﻨﺪ، ﻣﻦ ﺍﺯ ﺳﮑﻮﺕ ﻣﻮﺭﯾﺎﻧﻪ ﻫﺎ ﻣﯽ ﺗﺮﺳﻢ!
5.ﯾﮏ ﺷﻤﻊ ﺭﻭﺷﻦ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﻫﺰﺍﺭﺍﻥ ﺷﻤﻊ ﺧﺎﻣﻮﺵ ﺭﺍ ﺭﻭﺷﻦ ﮐﻨﺪ ﻭ ﺫﺭﻩ ﺍﯼ ﺍﺯ ﻧﻮﺭﺵ ﮐﺎﺳﺘﻪ ﻧﺸﻮﺩ!
6. ﻣﺸﮑﻞ ﻓﮑﺮ ﻫﺎﯼ ﺑﺴﺘﻪ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﻫﺎﻧﺸﺎﻥ ﭘﯿﻮﺳﺘﻪ ﺑﺎﺯ ﺍﺳﺖ!
7. کاش به جای اینکه دستی بالای دست بود، دستی توی دست بود!
8. شیر هم که باشی...
جلو جماعت گاو کم میاری!
9. اگر تمام شب را در حسرت خورشید گریه کنی فقط خود را از لذت دیدار ستاره ها محروم کرده ای
10.و اما اخر اینکه خدایا حرف دل هیچ کس رو بغض نکن!
اشعار شعرا درباره نوروز
- توضیحات
- دسته: مطالب جالب و خواندنی
- نمایش از 02 فروردين 1394
- نوشته شده توسط رسول رحیمی
- بازدید: 582
نوروز در کلام شعرا
سعدی شیرازی:
برآمد باد صبح و بوی نوروز
به کام دوستان و بخت پیروز
مبارک بادت این سال و همه سال
همایون بادت این روز و همه روز
خیام نیشابوری:
بر چهره ی گل نسیم نوروز خوش است
بر طرف چمن روی دل افروز خوش است
از دی که گذشت هر چه بگویی خوش نیست
خوش باش و مگو ز دی که امروز خوش است
حافظ شیرازی:
ز کوی یار می آید نسیم باد نوروزی
از این باد ار مدد خواهی چراغ دل برافروزی
به صحرا رو که از دامن غبار غم بیفشانی
به گلزار آی کز بلبل غزل گفتن بیاموزی
نظامی گنجوی:
بهاری داری از وی بر خور امروز
که هر فصلی نخواهد بود نوروز
گلی کو، را نبوید، آدمیزاد
چو هنگام خزان آید برد، باد
مولوی:
ای نو بهار خندان از لامکان رسیدی
چیزی بیار مانی از یار ما چه دیدی
خندان و تازه رویی سرسبز و مشک بویی
همرنگ یار مایی یا رنگ از او خریدی
استاد شهریار:
از همه سوی جهان جلوه او می بینم
جلوه اوست جهان کز همه سو می بینم
چون به نوروز کند پیرهن از سبزه و گل
آن نگارین همه رنگ و همه بو می بینم
آغاز سال ۱۳۹۴خورشیدی مبارک
مقالات دیگر...
- کباب چندش آور موش غذای خوشمزه ویتنامی ها (عکس) (2)
- پرارزش ترین شغل آلوده جهان (عکس)
- خطاهای دید بسیار جالب و دیدنی (1) مجموعه : گالری عکس های دیدنی و جالب خطاهای دید بسیار جالب و دیدنی (1) تصاویری از خطاهای بسیار جالب و دیدنی در بخش اول خطاهای دید بسیار جالب و دیدنی (1) خطاهای دید بسیار جالب و دیدنی (1) خطاهای دید بسیار جالب
- چگونه عیب دروغگو را پیدا کنیم؟
- دیدنی ها و خواندنی ها-زیر مطلب 1 (6)
- دیدنی ها و خواندنی ها (2)
- 200 آیا می دانید باورنکردنی (2)