1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

پیشگیری از بازگشت افکار مزاحم به مغز با آدامس جویدن

پیشگیری از بازگشت افکار مزاحم به مغز با آدامس جویدن

آدامس, فواید جویدن آدامس, راههای خلاص شدن از افکار آزاد دهنده

جویدن آدامس می‌تواند ذهن را از افکار ناخواسته منحرف کند

پیشگیری از بازگشت افکار مزاحم به مغز با آدامس جویدن
نتایج تحقیقات جدید دانشمندان دانشگاه ریدینگ انگلیس حاکی از آن است که جویدن آدامس می‌تواند ذهن را از افکار ناخواسته منحرف کند.
زمان‌های زیادی پیش می‌آید که آهنگ یا فکر خاصی در ذهن انسان تکرار می‌شود و خلاصی از آن به سختی صورت می‌گیرد؛ اما اکنون محققان دریافته‌اند که جویدن آدامس می‌تواند راه‌حل ساده‌ای برای این معضل باشد.بر اساس این یافته‌ها، جویدن آدامس می‌تواند همچنین برای جلوگیری از عود خاطرات آزاردهنده در مغز مورد استفاده قرار بگیرد.


به گفته «فیل بیمان» مولف ارشد این پژوهش، اکثر مردم ممکن است این حالت را برای دوره‌های کوتاه‌مدت و شاید چند دقیقه‌ای تجربه کنند، برخی نیز ممکن است این افکار مزاحم را برای چندین روز داشته باشند که این امر به بشدت خسته‌کننده و گاهی فلج‌کننده است.
شرکت‌کنندگان در این پژوهش به چند آهنگ گوش کردند؛ سپس از آن‌ها خواسته شد تا به این آهنگ‌ها گوش نکنند و با هر بار یادآوری، یک کلید را فشار دهند. افرادی که آدامس می‌جویدند، بسیار کمتر از سایرین این کلیدها را فشار می‌دادند.


به گفته محققان، دخالت در سخنرانی درونی از طریق یک نسخه پیچیده‌تر از روش جویدن آدامس ممکن است به طور گسترده‌ای کاربرد داشته باشد، اما به تحقیقات بیشتر برای مشاهده سودمند بودن آن در مقابله با علائم وسواس اجباری و اختلالات مشابه نیاز است.
نتایج این پژوهش در مجله Experimental Psychology منتشر شده است.

چرا عقربه ساعت‌ها ساعتگرد می‌چرخد؟

چرا عقربه ساعت‌ها ساعتگرد می‌چرخد؟

ساعت,ساعت آفتابی,ساخت ساعت آفتابی

ساعت آفتابی یکی از اولین ساعت‌های مورد استفاده بشر بوده است

چرا عقربه ساعت‌ها ساعتگرد می‌چرخد؟
ساعت آفتابی یکی از اولین ساعت‌های مورد استفاده بشر به معنی واقعی آن بود؛ یعنی به جای اندازه گیری یک بازه زمانی مثل ساعت شنی یا آبی می‌توانست به هر لحظه روزه یک زمان نسبتاً مطلق ، نسبت بدهد و از این نظر، می‌توان آن را پدر ساعت‌های امروزی به حساب آورد.

این ساعت نخستین بار در عرض‌های میانی نیمکره شمالی که محل بیشتر تمدن‌های باستان بود ابداع و به کار گرفته شد. در این عرض‌ها، خورشید همواره از جنوب می‌آید و بنابراین با توجه به حرکت شرق به غرب آن ، سایه یک شاخص در طول روز، یک سیر ساعتگرد را می‌پیماید. به نظر می‌رسد دلیل انتخاب جهتی که در حال حاضر به آن ساعتگرد می‌گوییم ، به‌عنوان جهت استاندارد حرکت عقربه‌های ساعت نیز همین باشد. در واقع ، اگر تمدن‌های بشری سازنده تاریخ در نیمکره جنوبی بودند، به احتمال زیاد الان عقربه‌ها برعکس می‌چرخیدند.

چربی های اضافی را در خواب بسوزانید!

چربی های اضافی را در خواب بسوزانید!

چربی های اضافی را در خواب بسوزانید!

برای اینکه بتوانید در هنگام استراحت هم چربی های اضافی خود را بسوزانید باید سرعت سوخت و ساز (متابولیک) بدن خود را افزایش دهید.

بهترین راه برای رسیدن به این هدف افزایش جرم عضله در بدن است. برای افزایش عضله در بدن خود لازم نیست حتماً تمرینات شدید بدنسازی را انجام دهید. کافیست تمرینات ایست ورزی را انجام دهید. یعنی در گروه های مختلف عضلانی را به مدت چند ثانیه منقبض کنید و سپس چند ثانیه استراحت کنید و این کار را باید حداقل ۳ــ۴ بار در هفته انجام دهید.

1) تمریناتی که از چندین گروه عضلانی استفاده می کنند انجام دهید.


نرمش ها و تمرینات ورزشی که از چندین گروه عضلانی استفاده می کنند تأثیر بیشتری بر سوخت و ساز بدن شما دارند. در هنگام ورزش حتماً این نوع تمرینات را در فعالیتهای خود جای دهید. از تمریناتی که چندین گروه عضلانی را درگیر می کنند می توان به اسکات (نشستن و پا شدن با وزنه یا بدون وزنه) پرس سینه، دوی سرعت و ... اشاره کرد.

2) تمرینات مقوی قلب را انجام دهید.


هر چه نرمش هایی را که سب قوی شدن قلب شماست بیشتر انجام دهید راحتتر فعالیت می کنید و در عین حال افزایش قدرت قلب شما سبب بالا رفتن سرعت سوخت و ساز بدن شما می شود.

3) از انجام تمرینات استقامتی شدید پرهیز کنید.


تمرینات استقامتی طولانی مدت سبب کوچکتر شدن عضلات شما می شوند. و عضلات کوچکتر به معنای متابولیسم کندتر است. به خاطر داشته باشید عضله بزرگتر و قوی تر سرعت سوخت و ساز را افزایش می دهد.

4) عضلات احتیاج به استراحت دارند.


اگر تمرینات قدرتی و قلبی انجام می دهید به خاطر داشته باشید به عضلات خود فرصت بازیابی و بهبودی بدهید مثلاً می توانید در برنامه خود یک روز ورزش کنید و یک روز استراحت و در روزهای ورزشی یک روز را به تمرینات قدرتی اختصاص دهید و یک روز را به تمرینات قلبی.

فلفل چرا دهان را می سوزاند؟

فلفل چرا دهان را می سوزاند؟

فلفل

حتما شما نیز این تجربه را داشته‌اید که با خوردن فلفل، دهان و زبانتان بسوزد، اما آیا تا به حال توجه کرده‌اید که چرا این حس سوزش گرچه کاملا واقعی است، ولی هیچ ردی از سوختگی مانند تاول برجا نمی ‌گذارد؟ و حتی گاهی خوردن آب هم درمان آن نیست!


فلفل 25 گونه متعدد دارد که پنج گونه آن مورد استفاده بشر است. این پنج گونه خود به 140 نوع تقسیم می ‌شود و اولین بار به وسیله هندی‌ها شناخته شد. امروز فلفل از پرمصرف ‌ترین سبزی ‌های جهان است و به عنوان دارو و چاشنی غذا مورد استفاده قرار می‌ گیرد. فلفل پس از جعفری غنی ‌ترین منبع ویتامین C است.

دلیل ایجاد سوزش در دهان پس از خوردن فلفل، مولکولی به نام کاپسایسین (capsicin) است.


جالب است بدانید این مولکول به قدری قوی است که اگر یک گرم از آن را در یک ظرف 10 لیتری آب حل کنید باز هم تندی خود را دارد.

ترکیب مزه‌ها
چرا وقتی فلفل می ‌خوریم احساس سوختگی می ‌کنیم؟ پیش از پاسخ دادن به این سوال بهتر است بفهمیم مزه چیست و چگونه کار می ‌کند!


سطح زبان مملو از پُرزهای چشایی است. هر پُرز حاوی جوانه‌های فراوانی است و هر جوانه ده‌ها سلول حسی دارد که به مغز فرمان می ‌فرستند. این سلول‌ها روی سطح خود گیرنده‌هایی دارند که شبیه به قفل هستند. شکل این قفل‌ها با هم فرق می ‌کند و هر کدام مسئول پذیرفتن یک نوع مزه است.

برخی نیز تنها به سردی و گرمی پاسخ می‌ دهند. وقتی ما یک نوع غذا یا نوشیدنی‌ مصرف می ‌کنیم، مولکول‌های غذا وارد قفل مربوط به خود می ‌شود و سلول‌های حسی، پیام مربوط به آن مزه را به مغز مخابره می‌ کنند.


هر چه تعداد پیام‌ های مخابره شده بیشتر باشد، شما آن مزه را بهتر حس می ‌کنید.


همان‌طور که گفته شد مولکولی به نام کاپسایسین مسبب بروز حس سوزش در فلفل است، اما نکته جالب اینجاست که قفل گیرنده این مولکول در سطح زبان، با قفل گیرنده حس گرما یکسان است، بنابراین سلول‌های قفل با گرفتن این مولکول، حس داغی را به مغز مخابره می ‌کنند و مغز پیغام "خطر، آتش گرفتن" را به دهان ارسال می ‌کند.


اگر توجه کرده باشید وقتی نعناع می‌ خورید یا آدامس نعنایی می‌ جوید حس سرما می‌ کنید. مکانیسم مولکول نعناع هم مانند مولکول فلفل است.


جالب ‌تر آن که سلول‌های حسی و قفل‌های آن ها تنها در سطح زبان وجود ندارند و در سطح بدن پخش هستند. به همین دلیل اگر فلفل را دور دهان یا روی پلک چشم بمالید، نیز همین احساس را ایجاد می ‌کند، حتی اگر فلفل بسیار قوی باشد می ‌تواند سبب التهاب پوست شود.


اگر پس از خوردن فلفل احساس سوختگی کردید، فراموش نکنید که خوردن آب درمان آن نیست، چون این مولکول در آب حل نمی ‌شود؛ اما اگر مقداری شیر، ماست یا روغن بخورید به سرعت حس سوختگی و سوزش از بین می ‌رود.

اولین تصاویر ماهواره پلانک از نوار نامرئی جهان

اولین تصاویر ماهواره پلانک از نوار نامرئی جهان

اولین تصاویر ماهواره پلانک از نوار نامرئی جهان

ماهواره اروپایی پلانک با کمک دستگاههای خود که در طیفهای میکرو امواج عمل می کنند موفق شد برای اولین بار تصاویری از نوار نامرئی کیهان را ارائه کند.


ماهواره پلانک که ۱۴ می اولین سالگرد حضور خود را در آسمان جشن می گیرد تصاویر جدیدی را به زمین ارسال کرده است.


در حقیقت اطلاعات غیر مفیدی که به طور معمول به عنوان "زباله های کیهانی" مورد بررسی قرار می گیرند با فعالیت پلانک به جواهراتی با ارزش برای ستاره شناسان تبدیل شده اند. چراکه پلانک موفق شده است برای اولین بار نوار نامرئی کیهان را نشان دهد.


رصد ستارگانی در مناطقی از کهکشان که در گرد و غبار پنهان شده اند شکل می گیرند برای تلسکوپهای نوری غیرممکن است درحالی که این مناطق برای چشمهای پلانک که در طیف میکرو امواج کار می کنند به طور مطلوبی قابل رویت هستند.


این ماهواره آژانس فضایی اروپا که با هدف بررسی اولین حوادث جهان پس از بیگ بنگ متولد شده است تصاویری را از واکشنهای فیزیکی پیچیده ای که تشکیل ستارگان را در کهکشان راه شیری هدایت می کنند تهیه کرده و راهی جدید را برای درک یک پدیده کمتر شناخته شده به روی ستارشناسان گشوده است.


اطلاعات ارائه شده توسط این تصاویر جدید در واقع نگاهی دوباره به دو منطقه تشکیل ستاره ای نسبتا نزدیک است. این دو منطقه که سحابی های "شکارچی" و "برساووش" نام دارند در کهکشان راه شیری واقع شده اند.

ستاره شناسان بین المللی فعال در این پروژه اظهار داشتند: "برای اولین بار ما یک چشم انداز جهانی را از تمام پدیده هایی پیچیده ای که در فرایند تشکیل ستارگان جدید شرکت دارند به دست آوردیم. این فرایندی است که در حال حاضر آگاهی کمی نسبت به آن داریم، چون این فرایند به یکسری از پدیده های فیزیکی بسیار سخت وابسته است که شناسایی و بازسازی آنها به روشی مناسب دشوار است."


سحابی شکارچی، توده ای از گرد و غبار و گاز است که در حدود هزار و ۵۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد. این سحابی با چشم غیر مسلح به صورت یک لکه صورتی کمرنگ دیده می شود.


در تصویری که پلانک تهیه کرده است این سحابی، لکه بسیار نورانی سمت پایین است در حالی که در راست مرکز تصویر، سحابی "سر اسب" قرار دارد.


طاق غول پیکر مایل به قرمز تصویر مربوط به "حلقه برنارد" است. این حلقه در اثر انفجار یک ستاره در حدود دو میلیون سال قبل ایجاد شده است. حبابی که این حلقه ساخته است تا حدود ۳۰۰ سال نوری گسترده شده است.


در تصویر دیگری که پلانک تهیه کرده است، سحابی برساووش به تصویر کشیده شده است. در این تصویر نسبت به عکس سحابی شکارچی، فعالیت تشکیل ستاره ای کمتر به چشم می خورد.


در هر دو تصویر، سه فرایند فیزیکی در میان گرد و غبار و گاز توده بین ستاره ای دیده می شود.


فرایندهایی که با پلانک امکان تشخیص آنها فراهم شده است شامل این موارد است:


در بسامدهای پایین تر، انتشار سینکروترون (تقویت و تسریع ذرات باردار الکترونی) به سبب تعامل میان الکترونهای پر سرعت و میان مغناطیسی کهکشان دیده می شود.


با بالا رفتن بسامد به سطح متوسط، انتشار آزاد از گازهای باقی مانده ستاره های گرمی که به تازگی تشکیل شده اند مشاهده می شود.


در بسامد بالاتر، گرمای بسیار ضعیف انتشار گرد و غبار (چند درجه بالای صفر مطلق)، فاز پایانی فرایند داخلی سیستم گاز و گرد و غبار بین ستاره ای را که منجر به تشکیل یک ستاره جدید می شود نشان می دهد.


به گفته این دانشمندان، پلانک برای مطالعه پس زمینه یا عمق کیهانی در بسامد میکرو امواج و عکسبرداری از اولین لحظات تشکیل جهان طراحی و پرتاب شده است.


یک کنسرسیوم ایتالیایی دستگاه LFI (دستگاه بسامد پایین) در بسامدهای بین ۳۰ تا ۷۰ گیگاهرتز و یک کنسرسیوم فرانسوی دستگاه HFI (دستگاه بسامد بالا) در بسامدهای بین ۱۰۰ تا ۸۵۷ گیگاهرتز را طراحی کرده و اطلاعات مربوط به دستگاهها را کنترل می کند.