مدل ماشین عروس
ماشین عروس
ماشین عروس
مهندس رسول رحیمی
درحال حاضر 8 میهمان و هیچ یک از اعضاء آنلاین می باشد.
علی نجفی ...
پیکان جدید؟
عکسهایی از پیکان جدید منتشر شده است. خبرهایی از تولید محصول ارزانقیمت در ایران خودرو گفته شده است. این عکسها و خبرها هم سبب شده دوباره شایعه تولید پیکان قوت بگیرد، اما چقدر این اخبار صحت دارد.
بیش از سه ماه پیش بود که میرجواد سلیمانی قائم مقام ایرانخودرو گفت: برنامهریزی شده است خودرو مناسبی در محدوده قیمت پیکان درایرانخودرو تولید شود. مدتی بعد عکسهایی از خودروی جدیدی منتشر شد که بدنه آن بیشباهت به پیکان نبود.
خودرویی که اگر درست به آن دقت میکردید به غیر از جلو پنجره و چراغهای جلو و عقب کاملاً پیکان بود اما آیا پیکان باز هم قرار بود تولید شود. این خبرها وقتی جدیتر میشد که به سخنان محمد زالی مدیر مرکز تحقیقات موتور ایرانخودرو دقت کنیم که گفته بود: پیکان با شکل و ظاهری جدید دوباره باید تولید شود. در حدود یک سال قبل که زالی این سخنان را گفته بود همه فکر میکردند منظور وی خودروی رانا است که در آن زمان به نام X12 شناخته میشداما انگار خودرو دیگری در کار بوده است . اما چه خودرویی؟آیا پیکان دوباره در حال زنده شدن است ؟
برای یافتن جواب این سئوال ها ، به سراغ یکی از مدیران ارشد ایرانخودرو رفتیم.
وی گفت: این پیکان که عکس آن منتشر شده است و مشخص است که عکسش در مرکز تحقیقات ایرانخودرو گرفته شده در حقیقت پروژهاش یک سال و نیم پیش متوقف شده بود چرا که خودرو قرار بود با وام بانک توسعه اسلامی ساخته شود وامی که هیچگاه داده نشد. این خودرو توسعه یافته پیکان بود قرار بود در سودان تولید شود و خودرویی برای کشورهای فقیر باشد .
این مدیر ایرانخودرو البته تاکید میکند دیگر قرار نیست این خودرو تولید شود بلکه خودرویی ارزانی که صحبت تولید آن در ایرانخودرو است یک محصول چینی در کلاس «B » و در اندازه پراید است که فعلاً نام شرکت آن را نمیتوانیم بگوییم.
این مدیر ارشد ایرانخودرو البته درباره اینکه این خودرو چگونه طراحی شده بود و آیا قرار بود در ایران تولید شود و یا خیر، چیزی نمیگوید. پس برای یافتن پاسخ کاملتر به سراغ کاه سُلگی یکی از طراحان ایرانخودرو در زمان طراحی خودرو میرویم، طراحی که به جرم انتشار زودهنگام عکس رانا از این شرکت اخراج شد. البته هیچگاه این اتهام ثابت نشد.
وی میگوید: گروههایی از مرکز تحقیقات ایرانخودرو بودند که بر روی پیکان طراحیهایی را انجام دادند اما در نهایت طرحی که در پورشه دیزاین طراحی شد انتخاب شد مدلی که تنها جلو پنجره و چراغهای جلو و عقب و تزئینات داخل در آن تغییر کرده بود. موتور هم قرار بود همان باشد که در روآی جدید استفاده میشود.
کاوه سُلگی هم این گفته را تایید میکند که این خودرو قرار بود در سودان تولید شود البته بعدها برخی مدیران ایرانخودرو مانند زالی که رفتن پیکان را اشتباه میدانستند بازگشت پیکان با این شکل جدید را فرصتی میدانستند تا دوباره این شرکت بتواند بازار خودروهای ارزان قیمت را به دست آورد. البته تمام این برنامهریزیها هماکنون در بایگانی است، چرا که طبق آخرین اطلاعات پیکان حتی با طراحی جدیدش نه دیگر قرار است در سودان تولید شود و نه در ایران. پیکان سدان به بایگانی رفته است و یک خودروی چینی قرار است جایگزینش شود.
البته شاید در آینده دوباره طرح این خودرو از بایگانی در آید .
چندی پیش اخباری به گوش میرسید و حاکی از آن بود که شاید خودرو مناسبي در محدوده قيمت پيكان درايران خودرو توليد شود. مدتي بعد عكسهايي از خودروي جديدي منتشر شد كه بدنه آن بيشباهت به پيكان نبودخودرويي كه اگر درست به آن دقت ميكرديد به غير از جلو پنجره و چراغهاي جلو و عقب كاملاً پيكان بود اما آيا پيكان باز هم قرار بود توليد شود. اين خبرها وقتي جديتر ميشد كه به سخنان محمد زالي مدير مركز تحقيقات موتور ايرانخودرو دقت كنيم كه گفته بود: پيكان با شكل و ظاهري جديد دوباره بايد توليد شود.
در حدود يك سال قبل كه زالي اين سخنان را گفته بود همه فكر ميكردند منظور وي خودروي رانا است كه در آن زمان به نام X12 شناخته ميشد اما انگار خودرو دیگری به نام پیکان جدید در کار بوده است ؟
اما چه خودرویی ؟ آیا پیکان دوباره در حال زنده شدن است ؟
به نقل از آی تی بازار در بازار اتومبیل در حال حاضر پیکان از ۱ میلیون تومان تا ۶ میلیون تومان خرید و فروش میشود البته مدل های قدیمی پس نباید انتظار داشت در صورت ورود این پیکان رو زیر ۶ میلیون قیمت گذاری کنند . تخمین زده میشود در صورت ارائه پیکان جدید ایران خودرو , این ماشین به قیمت تقریبی ۷-۸ میلیون تومان به فروش رسانده شود .
نظر موافقان پیکان
چندی است خودرو دیگر یک کالای لوکس محسوب نمیشود. افزایش جمعیت و رشد شهرنشینی، نیاز به یک وسیله نقلیه هر چند ساده که قابلیت انتقال فرد از نقطه A به B را داشته باشد را مطرح میکند. چهار چرخ و یک فرمان. طبیعی است که تولید ارزان یک کالا، افت کیفیت و حذف آپشنهای آن را نیز در پی دارد. مشتری امروزی میتواند انتخاب کند که آنچه میخرد با بودجهاش همخوانی دارد یا خیر. این در حالی است که پیکان در زمان خودش در ایامی که مشتریاش به وفور بود هم آنچنان با امکانات نبود.از سویی دیگر افتتاح خط تولیدی همچون پیکان با همان ارزش ریالی میتواند بازار را از این حباب بیمعنای قیمتگذاری نجات دهد. سرمایههای خرد سرگردان هم میتواند در این حوزه جمع شود تا علاوه بر اشتغالزایی، مالکیت خودرو را نیز برای سطح بیشتری از متقاضیان به همراه بیاورد.
نظر مخالفان پیکان
تولید پیکان حتی در اواسط دهه 80 شمسی نیز 30 سال عقب تر از فناوری روز اولش بود. آمریکا و اروپا همان 30 سال قبل به فکر بهنیه سازی مصرف سوخت افتادند. وقتی مردم قطره قطره بنزین را با سلام و صلوات میگیرند و مصرف میکنند و وقتی آلودگی هوا هزینه های میلیاردی برای وزارت بهداشت ، بیمارستانها و بیمهها به ارمغان میآورد، بازگشت پیکان چه مفهومی دارد؟
از آنجایی که ارزان سازی بر خلاف تصور، روندی هزینهزا و با تحقیقات گسترده است و با در نظر گرفتن این نکته که خودروسازان فعلاً با کاهش شدید نقدینگی روبهرو هستند، سرمایه گذاری روی خودرویی ارزان مانند پیکان توجیح عقلی و اقتصادی ندارد.
ایمنی پراید بارها و بارها از سوی نشریات خودرویی داخل، موسسات استاندارد و شهادت مردم با انتقادات فراوانی روبهرو شده است . ساخت چیزی ارزان تر از پراید، آیا ایمنی فاجعه باری به همراه نخواهد داشت؟
*********
به روزرسانی خبر تاریخ 24 آذر 1393 :
به منظوراطلاع رسانی به کاربران گرامی سایت آی تی بازار , در جهت صحت خبر تولید مجدد و چگونگی قیمت پیش فروش پیکان جدید , تحقیقاتی در فضای مجازی و وبسایت های نمایندگی های ایران خودرو در شهرهای تبریز و اهواز صورت پذیرفت که خلاصه تحقیقات و اخبار پیرامون ورود مجدد پیکان به خیابان های ایران به شرح ذیل می باشد :
پای موتور نیرومند 8 سیلندر لکسوس که در میان باشد، اندکی ارتقا لازم است. کارشناسان تویوتا نیز برای ساخت کوپه جدید لکسوس یعنی RC F هم بهخوبی متوجه این موضوع شده و آن را چنان تطبیق دادهاند که شایستگی حمل این موتور را داشته باشد. از این رو همراهی این مدل به نیرومندترین مدل 8سیلندری که تابهحال توسط لکسوس ساختهشده تبدیل شده است. قلب 5 لیتری آن 471 اسببخار قدرت در دور موتور 7100 دور در دقیقه و 530 نیوتن متر گشتاور در دور موتور 4800 تا 5600 دور در دقیقه تولید میکند و یک جعبهدنده 8 سرعته نیز به آن جفت میشود.
در طراحی منحصربهفرد بدنه RC F کارآیی مورد توجه ویژه قرار گرفته و پیروی از فلسفه فرم در راستای عملکرد مدنظر طراحان بوده است. این مدل که نسل دوم V8 F لکسوس است بر اساس مدل RC ساخته شده اما از طراحی بسیار متمایزی برخوردار است. RC F همچنین از فنآوری برتر و تیونینگ ممتاز سوپراسپرت 10 سیلندر LFA سود میجوید که تنها 500 دستگاه از آن ساخته شد.
طول این خودرو 4705 میلیمتر و ارتفاعش 1390 میلیمتر است. بهکارگیری تجهیزات آیرودینامیکی قسمت عقب آن را 10 میلیمتر کشیدهتر کرده و ارتفاع آنهم 5 میلیمتر کمتر شده است اما فاصله محوری چرخهای جلو و عقب در هر دو یکسان است. استفاده از چرخهای پهنتر هم آن را 5 میلیمتر عریضتر از مدل RC کرده است.
علاوه بر این، آیرودینامیک این خودرو نیز ارتقا یافته تا بتواند از عهده نیروی فراوان تولیدی برآید و کنترل خود را حفظ کند. بالچه اکتیو عقب، سیستم تعلیق و ترمز ویژه در این راه به این خودرو یاری میرسانند. هر عنصری بهخودیخود آیرودینامیک را بهبود میبخشد؛ برای مثال فرم L مانند در امتداد گلگیرهای جلو علاوه بر اینکه زیبایی خاصی به RC F بخشیده، طراحی را پویاتر کرده و حرف اول نام برند را تداعی میکند، در بهبود آیرودینامیک تأثیر بسزایی دارد. افزایش ارتفاع کاپوت نیز محیطی مناسب برای میزبانی موتور بزرگتر به وجود آورده است. از طرف دیگر ظاهری نیرومندتر و تهاجمیتر برای RC F به وجود آورده است.
آر.سی.اف، قویترین خودروی 8 سیلندر تاریخ لکسوس
امروزه تنوع ماشین و برند ها در صنعت خودرو روز به روز در حال افزایش است و ما هرروزه شاهد رقابت کمپانی ها در این صنعت عظیم هستیم. ماشین هایی که با طراحی ها و رنگهای زیبا به خیابانهای شهرها جلوه ای زیبا داده و طرفداران خوردرو را به سوی خود می کشاند. یکی از این ماشینهای زیبا جگوار میباشد در این قسمت تصویری از جگوار مدل ۲۰۱۶ را مشاهده میکنید.
یان کالوم،رئیس طراحی جگوار، هدف طراحی این خودرو را، ایجاد چهرهای هیجانانگیز و پویا با تأکید بر موقعیت راننده در یک خودروی جدی میداند. در تولید این خودرو از فولاد سنتی و آلومینیوم استفاده شده و نمای داخلی آن بی نظیر می باشد. ساخته شدهاند.
تهیه شده توسط: علی محمودی زاده
در یک نمایشگاه خودرو بیش از ۱۰۰ نمونه خودروی لوکس و قدیمی به معرض نمایش درآمد.